lördag 17 oktober 2009

Verkligen en insikt ...


Bilden togs i S:t Stephens Park i Dublin.
Det var i fjolhöstas.

På Irland bor pensionatvärdens brorsdotter Joanna.

Jag har nyss läst hennes inlägg.

Tänkvärt .., är bara förnamnet.

8 kommentarer:

Annas mamma sa...

Hej läste Joannas inlägg och hajade till, dels oerhört tragiskt dels flashbacks. Hematologiområdet var mitt stora intresse men fortsatte sedan inom annan cancerdiagnostik.Men diagnosticerade denna form av leukemi då och då. Denna typ av leukemi är en galopperande form, det hänger på timmar efter patienten kommit in på akuten. Svår att diagnosticera, kräver mycket erfarenhet och att akutdoktorerna tänker i rätt banor och omedelbart tar prover till hematologanalyser, men vid minsta misstanke(innan provsvar) så sätter man in antikoagulantia omedelbart, då får man en tidsfrist och kan behandla förhoppningsvis längre fram. Patienten blöder annars ihjäl i denna leukemiform som är ovanlig. Vet inte varifrån han blev hemsänd men fullkomligt vansinnigt i det tillståndet.

annannan sa...

Oh ja.

Men bilden är också makalös.

Elisabet. sa...

Annas mamma: ja, då förstår jag vad det handlar om ... (gör jag ..?) och hjälp, om man börjar blöda näsblod och får akut huvudvärk, då blir man ju rädd ....

annannan: ja, jag tycker om bilden. Det var en liten damm i parken .. och jag upptäckte löven som låg där så vackra, så vackra och speglade sig i vattnet.

Anonym sa...

Tack för detta inlägg säger bettankax

Dragos sa...

Mycket vacker bild, helt i min smak.

Joanna sa...

Elisabet! Såg inte alls att du hade länkat. TIll "Annas mamma" - han skickades aldrig hem, tror dom tog massa prover men förstod fortfarande inte vad det var, men trodde han var såpass OK att de skickade hem familjen, inte honom. Så han dog på sjukhuset några timmar senare. Men håller med resten, vilken otroligt fin bild! Ska själv ut i St Stephens Green och dricka kaffe nu, och somsagt, njuta av livet!

Annas mamma sa...

Ja jag ser nu när jag läser noggrannare att han inte blev hemskickad tack och lov! Men utgången blev tragisk och det kan ha många orsaker när sjukdomen har så snabbt förlopp.

cruella sa...

St Stephen's Green är en evig nostalgiplats för mig. Jag säger bara nyförälskad:-)