torsdag 3 december 2009

Dagens händelse ...


Vid den rosa pilen gömmer sig raden av postlådor.
Ingen vill ha reklam.


Vid halvettitden kommer lantbrevbäraren körande med sin gula bil.

Eftersom jag vet att pensionatsvärden väntar paket, så blir det brått att ta på kappa och skor och hitta kryckorna och sedan fort ut .., över gräsmattan och försiktigt nerför glashala backen och där nere står postbilen och väntar.

Rutan är nervevad .., ett glatt ansikte skymtar.

Jo, visst finns där ett paket till herr Göransson och jaså, är mannen i huset inte hemma, men då kanske jag kan ..., och "du är inte härifrån du .., från Ystad ... hahaha, ja, det tror jag inte mycket på .., jaså, det är du verkligen ..., ja, just det .., jaha .., Västerbotten, det låter mera så, ja .., och har du brutit benet eller nåt .., jaså .., nytt knä .., men det ska nog bli bra ska du se .., men akta dig för backen här .., det är lätt att falla .., jaha, du går försiktigt ...., ja, skriv på här bara .., här har du en penna .., där .., det spelar ingen roll ..., ja, det var ju en tokig tid att bli sjukskriven på .., jaså .., bruten handled .., i maj .., ååå, det måste ha varit härligt, det var ju så fint väder då .., men du får krya på dig, ha det så bra nu ..., hej, hej, vi kanske ses igen!" säger den vänligt leende postmannen och kör sin väg.

Och så kryckar jag mig uppför backen, med ett telefonpaket under vänster arm.

Borta vid klädstrecket ser jag två skator.

Och jag tänker att man lär sig allt eftersom.

Minsta lilla blir till guldstjärnestunder.

7 kommentarer:

tomasrj sa...

Och du kunde få ut paketet bara så där!? Här krävs det ett leg med streckkod i min post i butik. Och trots att jag haft postkassörskans flicka i skolan i flera år och är mycket väl igenkänd och så får hon inte lämna ut ett paket utan leg.

Evas blogg sa...

Visst är det härligt med lantbrevbärare. Inte en massa tjafs om leg å sånt. De är bara att köra på :)

Turtlan sa...

Vilken fin service!

Omtänksam brevbärare. En riktig sån också.

Jag tänkte att Du skulle avrunda berättelsen med att Du fick med Dig lite rreklam i smyg så Du kunde få lite sånt att läsa som ledig från kära ICA :-))

Ta det varligt!

Elisabet. sa...

tomas: men jag hade ju avin som kommit till pv med mig, så han såg ju .., och dessutom, i reserv, min leg, men det behövdes aldrig ,-)

eva och turtlan: ja, han var sååå vänlig och spred sån värme! Och ingen reklam Turtlan .., fast pv får nog sån, tror jag. Han är ju smålänning och vill spara pengar .-))

Evas blogg sa...

Men värnar inte PV om miljön? Nix reklam.

Ellis sa...

Och för mig är det tvärtom - jag känner att jag missar alla de där små gulstunderna. Hela tiden.
Jag räknade lite igår och kom fram till att många av veckans dagar sitter jag vid datorn 15-18 timmar.

Love, literature and gardening sa...

Skönt att du fick nån och prata med! Låter knappt som om du släppte iväg karlen igen...

(När jag senast skulle hämta ut paket hade jag inget leg med så jag fick snällt köra iväg tomhänt. Dagen efter när jag kom igen MED leg så var det en annan kassörska och hon bad aldrig om leg. Men så lätt slapp hon inte undan utan jag propsade på att få ta fram och visa...)