måndag 14 december 2009

Till den som står i tur att operera sitt knä ..., andra kan hoppa över detta.


Att få ett helt nytt knä, det kan tyckas som en enkel historia, ja, så där att när det väl är på plats, är det väl lika så gott att man börjar tänka på arbetsschemat?

Vad man inte vet och vad man aldrig i livet hade kunnat föreställa sig - inte ens i sin vildaste fantasi - det var att man skulle bli så t r ö t t.

Men så är det.

Efter en hel dag utan minsta vilopaus på soffan Ektorp och med en hel del vaktande så inte pElle ska vara alltför hårdtassad mot lille Sigge Nilsson ..., och efter att ha tillverkat trillingnötter som julgodis ..., och sist av allt; en biltur till Slöinge tillsammans med den då hemkomne pensionatsvärden, ja, efter detta är bloggmadamen totalt slut på.

Totalt.

Då orkar hon bara äta upp sin mat och glöm att hon inväntar mannen som sitter mitt emot .., nä, hon reser sig upp .., säger tack-för-maten-men-nu-orkar-jag-inte-mera och så vacklar hon till soffan och faller ihop likt ett korthus.

Om damen i fråga är åttio år eller mera?

Nä.

Hon är femtiofem, snart femtiosex.

Men känner sig som det dubbla.

Det kanske bara är undertecknad som tappar energin så hemskt, men ändå .., så här är det för mig.

Såja ..., nu har jag i alla fall förvarnat.

12 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag träffade en kvinna förra veckan som berättade att hon skulle få sitt ena knä opererat. "Ja då blir du sjukskriven ett tag då", svarade jag. "Sjukskriven! Aldrig, det har jag inte tid med", blev hennes svar. Ja,ja vänta så får du se, tänkte jag. Tänkte, sa det inte.

Cecilia N sa...

Stackars hon som Eva träffade. Så vansinnigt stressad hon kommer att bli.

Jag tjuvläste trots mina hittills braiga knän.
Trött vet jag hur man är. Sådär riktigt rejält.

Gott att du har ett knä att få sjukskrivning för. Alla har inte det utan får hoppas på FK:s nådiga behandling av sitt sjukintyg.

Sen är det väl inte helt upp-piggande med dödsfall i familjen heller. Och helt avslappnad säger du ju att du inte kan vara med Sigge och pElle ihop.

Sånt har sina procentsatser i tröttheten också. Kan jag tänka.

Mian sa...

Elisabet: tänk på att du var jätterisig i knäet en lång tid innan operationen och då tappade du kondition och styrka under tiden. Du låg liksom efter redan innan (kan man säga så?)

Turtlan sa...

Förstår Dig helt!

Kommer ihåg min operation för några år sen i en annan del av kroppen.

Men så trött man blev efteråt.
Dagarnas projekt var inte många men räckte mer än väl.

Energin kommer tillbaka när det läkt klart :-))

Å när man märker att ja nu är energin tillbaka då blir det så gôtt så!

Lovar!

Ta hand om alla grabbarna i huset, stora som små grabbar!

Två kan Du klia bakom örat från mig ;-))

Elisabet. sa...

Eva, Mian, Turtlan och Cecilia N: det är mycket möjligt att den kvinnan går och jobbar .., på min sal låg en kvinna i 60-årsåldern som hela tiden låg med mobilen vid örat (nåja, inte hela tiden ..) och korresponderade med sitt arbete .., åååå, hon skulle tillbaka på måndagen och göra undan lite ...! Visserligen hade hon haft en hjärnblödning eller propp något eller några år tidigare, men ändå.

Så det förvånar mig inte om hon verkligen fixar det.

Men jag gör det definitivt INTE.

Om jag tänker nu att jag arbetade heltid fram till den sjuttonde november då jag opererades och hur jag orkade med det och resor kors och tvärs, jag fattar det inte???

Men det är klart, nu har jag ju ont.

Knäet är rejält svullet och jag har svårt att sova bra ..., eller att hitta en bra sovställning.

Nåja, jag önskar Evas bekant all lycka!!

Annas mamma sa...

http://www.lthalland.se/upload/63211/Kn%C3%A4protes%20%20081022.pdf

Är från Halmstads otoped, har du sett allt detta?

Steri-strip kan köpas på apotek för att få finare ärr och som en viktig punkt står att övningar med partnern kan upptas igen när smärtan så tillåter:-)

anna of sweden sa...

Ska vi bilda en knäklubb?

Anonym sa...

Jag opererade diskbråck förra året med efterföljande avgiftning (tradolan och neurontin). Då var jag TRÖTT. Men man tar sej igenom. Jag tycker du är jätteduktig. Ute och åker, städar och passar buskatt. Ny tid för op är 7/1-10Kan du ligga på sidan?
Många kramar Åse

Elisabet. sa...

Annasmamma: åååå, det där sista .., det är det minsta problemet .-)) Jag är ju vig som en gymnast .., haha.

Åse: citodon är helt ute ur bilden nu för mig. Jag tar Panodil och använder kylbandaget rätt ofta på dagtid. Sidan är det enda jag kan ligga på. Om jag ligger på rygg, då vinklar jag högerbenet utåt - fick uppläxning på ortopeden därför - tydligen har jag vinklat ut det hela sista året för att avlasta knäet, jag upptäckte det ju när gick i sandaler i somras, att högerfoten skenade iväg högerut .-))

Så jag har en kudde mellan mina knän .,. en tunn kudde och då ÄNTLIGEN, kan jag sova!

anna of sweden: javisst! vill du vara ordförande, du som är yngre och har orken .-)

Anonym sa...

Anna of Sweden och Madamen själv:
Jag kan baka något gott till första styrelsemötet, men jag vill inte ha någon post i styrelsen. Och mina knän mår alldeles utmärkt så jag är väl inte ens kvalificerad.
PV

annannan sa...

Det finns en lista över olika förändringar i livssituationen som betecknas som psykosociala stressfaktorer. Jag gitter inte leta upp någon bok där den finns, men jag minns att det till och med finns ett poängsystem och har man nått upp till en viss poäng anses man löpa risken att bli sjuk på riktigt.

Med på listan är flytt, förluster i den närmaste familjen, nya familjemedlemmar, ny arbetssituation, sjukdom/kroppsskada.

Om du tänker själv på vad du har varit med om under de senaste två månaderna, och därtill lägger att december är en mörk månad då man normalt är rätt trött och mosig under alla omständigheter, ja då kanske det inte är så konstigt att pv får avsluta sin måltid i ensamhet.

Kanske är du rentav oförskämt pigg och glad och frisk efter omständigheterna?!

anna of sweden sa...

Jag tar ordförandeskapet om PV bakar!
Klubbat? ;)