söndag 14 februari 2010

Mums!


Så här ser det ut i landet Halland idag.


Tio varv åkte pensionatsvärden
runt åkern, drygt två mil, alltså.

När han kommer hem, har jag maten klar.

Det blir rester från igår .., lamm i skivor .., potatisgratäng .., samt uppstekta/wokade morotsslantar, broccolibuketter och vitkålsklyftor modell mindre.

Lägg därtill vinbärsgelé.

Å, himmel så gott!

Till detta ett av alla röda viner som inhandlades i Tyskland; nämligen Torre Mayor .., ett Reserva-vin och på etiketten står följande att läsa på danska - jag försöker att översätta -.

"Denna Reserva är utan tvivel en av de bästa vinerna lagrade på ekfat, producerat i regionen. Vinet har en elegant djupröd färg, smaken är välbalanserad, len och karaktärsfull, med ett mycket lågt innehåll av garvsyra. Passar utmärkt till de flesta kötträtter, samt till fjäderfä och ostar."

Väldigt gott till lammet, tycker vi!

6 kommentarer:

Ingela sa...

Vi äter också så god mat hela tiden att jag nästan tror att det är syndigt.

Men å andra sidan vet jag inte varför jag skulle bli mer värd i Herrens ögon om jag åt stekt falukorv med makaroner tre gånger i veckan.

Vasaloppsamatören sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Egentligen vi inte lyxig mat .. men god, jo, det tycker jag .-)

Lammet (färskt) var på knappa kilot ungefär och kostade 145:- kilot .. men det räcker i två middagar till två personer och det är klart, det finns billigare varianter .., men säg att den gick på 75kronor totalt och så fyra portioner ., ja, röker man inte så kan man ta det på det kontot .-))

Å andra sidan äter vi ofta rårakor och DET är billigt .-)

Så det jämnar ut sig.

Turtlan sa...

Lite lyx i tillvaron :-))

Ibland lite dyrare lyx, sen billigare men ändå lyxigt är min paroll :-))

Rårakor är ju sååå gott!

Elisabet. sa...

Turtlegirl: ja, jag håller med dig .., rårakor ., bacon och lingonsylt .... mums!

Ingela sa...

Jag menar inte heller lyxigt i bemärkelsen mattidningsmat överdekorerad och med konstiga saker i. Men vi har turen att ha tillgång till fina råvaror och lagar mat från grunden och med omsorg. Det tycker jag är god mat.