tisdag 4 maj 2010

Idag eller ikväll ...



... blir det tåg till landet Halland igen.

I väntan på den sjungande pensionatsvärden, går jag till Sonja och Gösta och väntar där.

Sonja brukar bjuda på kaffe och en smörgås och så sitter vi i stora vardagsrummet med utsikt över Nissan och allt möjligt hinner vi surra om.

"Å,vad jag älskar den här lägenheten!" säger jag nästan varje gång.

Jo, den är förvisso vacker .., men Sonja, hon saknar detta att kunna påta i rabatterna och hon saknar påskliljorna som kommer upp var vår och hon saknar småpratet med grannarna.

Sånt.

Gösta däremot, han tycker sig ha hamnat i paradiset.

Det är hans hängsle ni ser på bilden.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Sådär låter det när jag pratar med farmor. Hon har en jättefin liten lägenhet och inglasad balkong med utsikt över bellevue park. Så härligt, framförallt på våren när scilla och sippor blommar.
Men farmor vill också ha en rabatt att fixa i och dessutom blev det en annan sak med grannar när man bodde i hus. Det säger hon varje gång.
Men nu senast berättade hon att hon gjort i ordning cykeln för våren så nu kan hon susa iväg ner till sjön, eller till kyrkogården och pyssla med blommorna på graven, eller till sin syster som har en liten trädgård. Cykelhjälm? Jodå, det har hon och den ligger på hyllan. På huvudet gör den ingen nytta för då hör man ingenting.
Så är det. På tal om... lägenhet :)

Kesu sa...

Nu blir jag nyfiken. Pappa bor också i en fin lägenhet med utsikt över Nissan. På Sven Jonsons gata. Är det månne i närheten?

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är nog inte lätt att byta villaträdgård mot pytteliten balkong utan möjlighet till odling.

Men kanske att hon vänjer sig .-

Kesu: svarade dig på din andra kommentar ...