torsdag 15 juli 2010

Kväller ...


Kontakt med landet Halland.

Sista kvällen i min lägenhet i Ystad, eller sista dagen, rättare sagt, blir en städdag.

Åååå, så vi städar!

Jag tackar min skapare att jag har bott på 31 kvm och inte i en stor etagevåning på 180 kvm och jättelikt förråd.

Mellan städvarven åker vi och badar i stora vågor.

Min störstasyster och hennes dotter kommer från landet utanför Hörby och bjuder på avskeds-lunch på Olof Viktors och vi är inte ensam om den idén .., halva eller kanske rent av hela Skånes befolkning och alla turister har kommit på samma tanke och kön slingrar sig långt ut på innergården.

Efteråt blir det ännu mera bad .., och glass på stan hinner vi också med, för är det nånting som pv och syrran har gemensamt, frånsett att dom är båda är jungfrur, så är det passionen för glass.

Nu har vi duschat och allt är nästan klart .., återstår någon timmes arbete i morgon - eller två - och sedan kör pv hem före mig och jag kommer med tåget.

Om en stund cyklar vi ner till Marinan.

Hur det känns?

Bra.

Jag är på väg ner från berget.

7 kommentarer:

Monica sa...

Lycka till med allt Elisabet, det bara känns att det blir bra!

Mian sa...

Sorgligt och härligt på samma gång antar jag?

Turtlan sa...

Men varför åker Du inte med PV?
Inte plats i bilen...? ;-))

Ja nu är det en ny tid i livet som väntar. Jag kan gissa att Du kommer att sakna Ystad men det går ju att lösa med ett & annat besök där.

Halland blir bra! det ligger också nära havet och det kommer att bli finfint få bo på ett Pensionat på heltid.

M är också en stor glassvän... å han är Vädur.

All lycka!!!

Ingela sa...

Ja lycka till, det önskar jag också. Fast efter att ha träffat er båda tillsammans har jag inga tvivel om att det kommer att bli bra. Hoppas att det kommer tid och tillfälle att göra observationer på plats nån gång framöver!

Elisabet. sa...

Monica: det tror jag också .-)

Mian: när jag låg på stranden idag .., och badade i stora vågor och havet var grönturkost, då tänkte jag att ...å, jag dör att lämna detta! Men hit kan man ju åka på semester.

Turtlan: jo, för att jag ska till frissan klockan 13 ., klockan fyra är det inspektion av lägenheten och jag tar tåget för att få med cykeln. Det är okej ,-)

Ingela: tack för dom orden, det värmer gott. Jo, vi har det trivsamt tillsammans .., enkelt och trivsamt och för mig betyder det så mycket. Och ni är sååå välkomna, ja, det är ni alla som har vägarna förbi! Nu ska jag stuuuupa i säng på madrassen, vi får trängas på den i natt.

Love, literature and gardening sa...

Har följt dina flyttbestyr med största intresse. Det blir en inre resa också när man får gå igenom alla sina prylar en och en (inte lite du fyndat på ynka 31 kvm heller måste jag säga...). Och allt det sentimentala som kommer fram kring ett uppbrott.

Men snart kommer du tillrätta på din nya adress och allt flyttdamm och alla minnen kommer att lägga sig till ro igen.

Det kommer att bli perfekt i Halland! Du har ju förberett dig ordentligt.

Anita sa...

LYCKA TILL Elisabet!

En varm kram, Smulan