onsdag 3 november 2010

Jan-Olofs vänstra hand ...




Det här här Jan-Olofs vänstra hand.

Han arbetar åt Anticimex och just idag ska han inspektera det som en gång var Gunvor och Vikings sommarhus och jag får agera nåt slags ombud, dvs, köra dit och öppna dörren och vara med under själva inspekterandet.

Och vilken trevlig inspektör det här är!

"Nu Elisabet .., du ser hur jag mäter fukten med den här .., ja, och här, ja, det är så här att ...", säger han och förklarar hela tiden mycket noga.

Dialekten är väldigt halländsk.

Allt möjligt pratas det om; hur han trivs med jobbet ( 9 av 10 möjliga), om han är storebror eller lillebror (det senare, han har en storasyster), vilket stjärntecken han är född i (jag gissar på Vädur, han är Skorpion .., "aha, då har du nyss fyllt år då?" säger jag och det har han ...) och om han har vänster eller höger tumme upp (höger, haha .., "ja, men jag är en kreativ människa!" säger han leende).

Eftersom jag ibland saknar alla hämningar, frågar jag om ålder också.

Jag gissar på 35, men säger 30, så där för att hålla nere, så han inte ska bli ledsen om det visar sig att han är yngre än så.

"Håhå, nu Elisabet har du allt räddat min dag! Jag är fyrtiofyra!" säger han ännu mera leende och tar till och med i hand och tackar.

Se det var ett trevligt möte en alldeles vanlig dag i början av november.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

"Ibland saknar alla hämningar" ??

"Alltid" skulle jag påstå...

:-)

Elisabet. sa...

Rexxie: nädå, jag sover med särken på ,-)

Rexxie sa...

Jaha, jaså...

Rexxie sa...

...och tanken gör att jag kom att tänka på en sak som Stephen Fry har sagt:

"My first words, as I was being born... I looked up at my mother and said, `that`s the last time I`m going up one of those.`"

:-)