lördag 19 februari 2011

Fotoutmaning ...



4. En bild på något som gör mig glad.

Sånt här gör mig glad ..., en kvarglömd lapp i en kundkorg.

Vore det inte för handstilen och bristen på punkt och komma, så skulle jag ha gissat att den som skrivit detta är en lärare.

(Varför? Jo, lärare - även lärarassistenter - är ofta lärare även på fritiden, så och i affären. Har en kvinnlig lärare sin man med sig, kommenderar hon ofta honom mest hela tiden; så där som .. "men Kurt, du lägger väl inte äggen i botten!" Har den kvinnliga läraren sitt barn med sig, blir det nästan alltid en lektion i hur man vänder streckkoden mot kassörskan. Jaså, ni tycker att jag generaliserar .., å, näää, dessa iakttagelser bygger på grundlig forskning och dessutom är jag sambo med en mattelärare , mamma till en lärarassistent och god vän med en mellanstadielärare i Trelleborg. Alla är dom såå underbara, men rejält präglade av sina yrken. Se där! Och eftersom jag nu på morgonen stod och mästrade pv i hur han diskade - sättet, alltså - kan man anta att jag själv har en lärar-själ inom mig. Aj,aj.)

Allra mest ler jag åt ritningen längst ner till höger på bilden.

Jominsann, det gäller att använda rätt platta.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag kan nog instämma.

Lärare är oftast mer frågvisa som "kunder" på mitt jobb också.

Å journalister....

Elisabet. sa...

Turtlan: och då skulle du bara veta hur vissa kassörskor är ,-)

Steel City Anna sa...

Jag anstränger mej till mitt yttersta att inte vara sån :) Nu när jag jobbat som både lärare och chef gäller det att passa sej om nån ska vilja umgås med en på fritiden :)

Hedgren sa...

Ooops!!!

Elisabet. sa...

Anna: ,-)

Kerstin: du är väldigt mycket lärare-light ,-)