tisdag 28 juni 2011

Irritationslistan ....

Hos sportigajenny läser jag om vad som irriterar henne.

Och jag smajlar och tänker att det vore intressant att höra vad andra människor irriterar sig på.

Ja, jag vet .., det uppmuntrar kanske inte till positivt tänkande, men ändå.

Så nu frågar jag dig .., vad i vardagslivet irriterar dig?

Jenny tog bland annat upp detta att människor inte reser sig upp och lämnar plats till såna som haltar fram på kryckor eller på annat sätt är handikappade/gamla.

Under mina år som pågatågspendlare, kunde jag irritera mig omåttligt på människor (oftast unga kvinnor) som bredde ut sig över två säten (väskan på det ena) och låtsades sova så snart tåget stannade till på en station .., och på så sätt försökte behålla den lediga platsen intill, för ingen nypåstigen ville förstås väcka den som till synes sov så gott.

Och du ...?

Vad irriterar du dig på?

// Själv kan jag bli våldsamt irriterad (läs: arg) på bilister som kommer körande från en liten avtagsväg mot en större (där jag då kör) och så kommer dom farande i hög hastighet och verkar inte ha minsta tendens att stanna upp .., och då blir jag i stället osäker och tvärbromsar!

Något annat som irriterar mig är kunder som lämnar pappersnäsdukar i kundkorgarna.
Äckligt!!

Rexxie sa...

...och jag irriterar mig på folk som irriterar sig på massvis med småsaker som de egentligen inte skulle behöva irritera sig på... Världen skulle bli betydligt trevligare om folk slutade irritera sig!
(och en del förstår jag faktiskt inte, som t.ex Torun som irriterar sig över att fotgängarna har fräckheten att gå över gatan när hon sitter i en buss?!)

//Men Rexxie, jag förstår vad Torun menar. Just i Lund råder anarki vad beträffar gång, - och cykeltrafikanter. När bussen har stannat för att släppa av resenärer, väller det som en flodvåg rakt framför nosen på bussen, som då inte kommer iväg. Och det tar liksom aldrig slut. Precis som den lurvige i Helsingborg, han lokföraren, sa .., inga trafikanter/resenärer är så nonchalanta som ungdomarna i Lund. Där kommer alltid folk springande på perrongen och är sena och blir vansinniga när tåget går och inte väntar in dem. Skulle man göra det, kom man aldrig iväg, sa han.

Elisabet säger ...

Och jag kan bli irriterad på bilister som kör om mig när jag moppar och inte håller ut, fast där inte är mötande trafik. Det är ytterst obehagligt att ha en bil alldeles intill sig, särskilt om man själv försöker hålla sig så nära vägrenen som möjligt.

Ulrika i England sa...

Jag irriterar mig på oljud. Om grannarna spelar musik i sin trädgård blir jag arg, jag vill hellre lyssna på fågelkvitter. Folk som sitter och prasslar med de där tunna, prassliga plastkassarna på tunnelbanan. Sluta prassla! Ungar på flygplanet som spelar elektroniska spel med det där blippandet ljudet på. Stäng av ljudet. Det gör mig vansinning. Och för att inte tala om att behöva lyssna på ensidiga mobilsamtal i väntrum eller på tåget. Grrrr! Hög musik i affärer kan jag inte heller med. Det får mig att skynda mig ut därifrån utan att ha spenderat särskilt mycket. Om man ber dem vrida ner ljudet så är det så otroligt svårt och komplicerat så det går minsann inte. Oj, nu när jag tänker på alla dessa hänsynslösa människor blir jag såå irriterad så att jag inte kommer på fler irritationer. Oj oj.

Mian sa...

När jag åker till jobbet med tåget på morgonen så älskar jag att väcka en av de dagpendlande militärerna som sitter på det yttersta sätet och blockerar sätet innanför.

En härlig start på dagen för mig, ett rent nöje :-)

rs och Tvärs sa...

Inte mycket.. men när jag tänker efter så blir jag irriterad på människor som förväntar sig saker utan att tala om det, och som sedan har mage att bli sura/bittra/arga över att deras outtalade förväntningar på andra människor inte uppfylldes.. Det irriterar mig faktiskt.

Cecilia N
sa...

Oupp-plockad hundbajs, fimpar och annat småskräp som bara släpps. Större skräp som inte heller hittar till papperskorgen.


(När de sa på radion häromdagen att det skulle bli böter på att slänga engångsgrillar förstod jag det först som att man inte fick he dem i papperskorgen. SÅÅå ingrott är mitt "slänga"! Lämna på marken FINNS INTE.)

Sitta på två säten med väskan på det ena och "sova" är också fult. Speciellt som det faktiskt är förbjudet att ha väskor på sätet på åtminstone de långfärdsbussar som jag frekventerar. De kan fara ikring och skada folk om det blir en olycka; precis som såna passagerare som inte förstått att det är lag på att bälta sig i bussar med bälten. *morr*

Annars är min käpphäst de traktorer som kör med skopan uppe i 2 dm nyfallen oplogad snö längs gator som tydligen någon annan ska skotta. I dagens app-samhälle borde man kunna ordna så att varje traktor med skopan nere på oskottad väg skulle kunna få betalt.

Sen är jag lite fundersam över kundvagnarna. Ibland blir det en jääättelång rad med vagnar och en liten fjuttig längst in. Varför lämnar man vagnen i den långa och inte i den korta som ju "behöver" vagnar?

Steel City Anna sa...

Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser att folk LÅTSAS SOVA för att slippa sitta bredvid en annan människa. Det är inte så irriterande, mest sorgligt.

Jag skulle gärna 'väcka' dem för skojs skull.

Annars irriterar jag mej ganska mycket på folk som irrterar sej mycket :)

Monet sa...

För mig är det mobiltelefoneländet. Dels att behöva lyssna på folks privatprat som ofta inte ens är särskilt intressant. Folk som i alla sammanhang ska fibbla efter mobilen och prioritera såna samtal om man är tillsammans med andra är en särskilt irriterande sort.

Alla kommentarerna handlar ju om bristande hänsyn på ett eller annat sätt.

Jag tycker att människor som konsekvent kommer för sent - till möten, middagar, fester (men aldrig till flygavgångar, märkligt va?) är oerhört fräcka. Man stjäl av andras tid och låser upp både aktiviteter och andra människor.

I samma härad ligger dom som bjuder på middag och ALDRIG är klara själva.

Står i duschen eller har mat och dukning halvfärdig när man kommer på utsatt tid. Och som förväntar sig att man som gäst ska sätta igång och hjälpa till och fixa.

Det är väl OK om man kommit överens om typ knytis men annars extremt oartigt.

Sen har jag också fruktansvärt svårt för vissa kvinnotyper som alltid ska lägga an på alla män, helst andras förstås, flirta, krypa intill, smeka på, dansa tätt intill och så. Trist uppmärksamhetsbehov.

Carita (rätt rejält irriterad ...) sa..

Överlag irriterar jag mig på folks egoistiska beteende, särskilt på flygplatser. Folk som står alldeles invid baggagebandet och lutar sig över så att inga andra har en chans att se om deras väskor kommer. Folk som tar emot släkt och vänner precis då de kommer in i ankomsthallen så att inga andra kommer förbi, eller som t.ex. i Umeå blir stående ute i regnet/kylan. Folk som inte lyssnar på eller läser de instruktioner som ges, vilket gör att de som faktiskt gjort det får vänta.

Irriterar mig även på folk på mataffären som lägger upp tre saker på bandet och sedan står och lutar sig mot det, efter sina varor utan att ha lagt upp en avdelare naturligtvis, så att ingen som kommer efter kan lägga upp något.

Folk som går av rulltrappan framför en och sedan tvärstannar irriterar mig oerhört.

I trafiken irriterar jag mig på folk som ligger två meter bakom en i tron att vägen fortare ska bli rak då så att de kan köra om.

Irriterar mig nog på rätt så mycket, märker jag :)

qi sa...

Reklampauser i bra filmer... Detta sönderhackande av bra program för att manipulera oss att köpa något. Numera ser jag uteslutande på svt:s kanaler.

Torun sa...

Ooo - jag vet precis! Folk som VÄLLER över övergångsställen - speciellt det vid Centralstationen i Lund - och tittar bort FRÅN bussen jag åker i (som passagerare) eller ner i marken. Fullt upptagna med sig själv - och OTROLIGT egoistiska. Skulle kunna hoppa av bussen och puckla på de stackarna - en och annan örfil i alla fall ;)

bloggtant
sa...
Detta eviga spottande som många håller på med...plus tuggummituggande.

Annars inget värre
Agnetha sa:

Jag irriterar mig på bilar som har bråttom att köra ut framför en i en korsning och sen inte verkar veta var dom har gaspedalen.
De har ingen brådska att få upp farten när de väl kommit ut på stora vägen, vilket gör att flödet störs

mossfolk sa...
Jag kan bli omåttligt irriterad på folk som inte plockar upp efter sin hund... och på rökare/snusare som tycker att det är fritt fram att släppa fimpen/snuset på marken där de står...och på balkongrökare som inte har en tanke på att all lukt stiger rakt in till grannen ovanför om denne har fönstret öppet.
Ingela sa...

Det där med hundskit irriterar mej mer nu när jag har hund själv. Snus - särskilt i påse - och fimpar irriterar mej också mer som hundägare. Nedskräpning över huvud taget är tråkigt och onödigt. Det finns ju skräpkorgar och soptunnor överallt så det borde vara lika lätt att kasta där som på backen.

Tankevågor sa...

Folk som bara går rakt ut framför motorhuven utan att se sig för när man kommer körande i stan gör mig så irriterad.
Värst av allt är de som går mot rött och skjuter en barnvagn framför sig och inte ens bemödar sig med att se om bilarna stannat och står still och väntar på att de ska gå över.

Gunnel sa...

Bilister som tutar när man fått motorstopp får mitt blodtryck att skjuta i höjden.

Lena sa...

Telefonköer...

Mian sa...

Folk som rusar före de som väntat länge, när det öppnas en ny kassa i affären.

Höjden av fräckhet tycker jag.

22 kommentarer:

Mian sa...

Folk som rusar före de som väntat länge, när det öppnas en ny kassa i affären. Höjden av fräckhet tycker jag.

Elisabet. sa...

Mian: handbollsspelaren Per Carléns dotter Hanna, var min arbetskamrat på Ica i Ystad. Hon var SUVERÄN på att säga till kunder som gjorde så .., dom fick vackert gå tillbaka!

bloggtant sa...

Detta eviga spottande som många håller på med...plus tuggummituggande.
Annars inget värre

Anonym sa...

Jag irriterar mig på bilar som har bråttom att köra ut framför en i en korsning och sen inte verkar veta var dom har gaspedalen. De har ingen brådska att få upp farten när de väl kommit ut på stora vägen, vilket gör att flödet störs. /Agnetha

mossfolk sa...

Jag kan bli omåttligt irriterad på folk som inte plockar upp efter sin hund... och på rökare/snusare som tycker att det är fritt fram att släppa fimpen/snuset på marken där de står...och på balkongrökare som inte har en tanke på att all lukt stiger rakt in till grannen ovanför om denne har fönstret öppet.

Ulrika sa...

Jag har tänkt och tänkt en lång stund men kommer inte på nåt. Jag är i fel sinnesstämning - jag sitter här och bara fånler. :)

Men jag ska nog kunna grina till mig lite senare, haha. :-)

Kram!

Jenny sa...

Ja de som tar upp två platser på tåg och buss irriterar mej verkligen! Det har jag ju nästan glömt, då jag inte åker så mycket tåg och buss längre! ;)

Ingela sa...

Det där med hundskit irriterar mej mer nu när jag har hund själv. Snus - särskilt i påse - och fimpar irriterar mej också mer som hundägare. Nedskräpning över huvud taget är tråkigt och onödigt. Det finns ju skräpkorgar och soptunnor överallt så det borde vara lika lätt att kasta där som på backen.

Tankevågor sa...

Folk som bara går rakt ut framför motorhuven utan att se sig för när man kommer körande i stan gör mig så irriterad.
Värst av allt är de som går mot rött och skjuter en barnvagn framför sig och inte ens bemödar sig med att se om bilarna stannat och står still och väntar på att de ska gå över.

Gunnel sa...

Bilister som tutar när man fått motorstopp får mitt blodtryck att skjuta i höjden.

Lena sa...

Telefonköer...

Torun sa...

Ooo - jag vet precis! Folk som VÄLLER över övergångsställen - speciellt det vid Centralstationen i Lund - och tittar bort FRÅN bussen jag åker i (som passagerare) eller ner i marken. Fullt upptagna med sig själv - och OTROLIGT egoistiska. Skulle kunna hoppa av bussen och puckla på de stackarna - en och annan örfil i alla fall ;)

qi sa...

Reklampauser i bra filmer... Detta sönderhackande av bra program för att manipulera oss att köpa något.

Numera ser jag uteslutande på svt:s kanaler.

Carita sa...

Överlag irriterar jag mig på folks egoistiska beteende, särskilt på flygplatser. Folk som står alldeles invid baggagebandet och lutar sig över så att inga andra har en chans att se om deras väskor kommer. Folk som tar emot släkt och vänner precis då de kommer in i ankomsthallen så att inga andra kommer förbi, eller som t.ex. i Umeå blir stående ute i regnet/kylan. Folk som inte lyssnar på eller läser de instruktioner som ges, vilket gör att de som faktiskt gjort det får vänta.

Irriterar mig även på folk på mataffären som lägger upp tre saker på bandet och sedan står och lutar sig mot det, efter sina varor utan att ha lagt upp en avdelare naturligtvis, så att ingen som kommer efter kan lägga upp något.

Folk som går av rulltrappan framför en och sedan tvärstannar irriterar mig oerhört.

I trafiken irriterar jag mig på folk som ligger två meter bakom en i tron att vägen fortare ska bli rak då så att de kan köra om.

Irriterar mig nog på rätt så mycket, märker jag :)

Monet sa...

För mig är det mobiltelefoneländet. Dels att behöva lyssna på folks privatprat som ofta inte ens är särskilt intressant. Folk som i alla sammanhang ska fibbla efter mobilen och prioritera såna samtal om man är tillsammans med andra är en särskilt irriterande sort.

Alla kommentarerna handlar ju om bristande hänsyn på ett eller annat sätt. Jag tycker att människor som konsekvent kommer för sent - till möten, middagar, fester (men aldrig till flygavgångar, märkligt va?) är oerhört fräcka. Man stjäl av andras tid och låser upp både aktiviteter och andra människor.

I samma härad ligger dom som bjuder på middag och ALDRIG är klara själva. Står i duschen eller har mat och dukning halvfärdig när man kommer på utsatt tid. Och som förväntar sig att man som gäst ska sätta igång och hjälpa till och fixa. Det är väl OK om man kommit överens om typ knytis men annars extremt oartigt.

Sen har jag också fruktansvärt svårt för vissa kvinnotyper som alltid ska lägga an på alla män, helst andras förstås, flirta, krypa intill, smeka på, dansa tätt intill och så. Trist uppmärksamhetsbehov.

Steel City Anna sa...

Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser att folk LÅTSAS SOVA för att slippa sitta bredvid en annan människa. Det är inte så irriterande, mest sorgligt. Jag skulle gärna 'väcka' dem för skojs skull. Annars irriterar jag mej ganska mycket på folk som irrterar sej mycket :)

Cecilia N sa...

Oupp-plockad hundbajs, fimpar och annat småskräp som bara släpps. Större skräp som inte heller hittar till papperskorgen.

(När de sa på radion häromdagen att det skulle bli böter på att slänga engångsgrillar förstod jag det först som att man inte fick he dem i papperskorgen. SÅÅå ingrott är mitt "slänga"! Lämna på marken FINNS INTE.)

Sitta på två säten med väskan på det ena och "sova" är också fult. Speciellt som det faktiskt är förbjudet att ha väskor på sätet på åtminstone de långfärdsbussar som jag frekventerar. De kan fara ikring och skada folk om det blir en olycka; precis som såna passagerare som inte förstått att det är lag på att bälta sig i bussar med bälten. *morr*

Annars är min käpphäst de traktorer som kör med skopan uppe i 2 dm nyfallen oplogad snö längs gator som tydligen någon annan ska skotta. I dagens app-samhälle borde man kunna ordna så att varje traktor med skopan nere på oskottad väg skulle kunna få betalt.

Sen är jag lite fundersam över kundvagnarna. Ibland blir det en jääättelång rad med vagnar och en liten fjuttig längst in. Varför lämnar man vagnen i den långa och inte i den korta som ju "behöver" vagnar?

Lyckliga Grodan sa...

inte mycket.. men när jag tänker efter så blir jag irriterad på människor som förväntar sig saker utan att tala om det, och som sedan har mage att bli sura/bittra/arga över att deras outtalade förväntningar på andra människor inte uppfylldes.. Det irriterar mig faktiskt.

Mian sa...

När jag åker till jobbet med tåget på morgonen så älskar jag att väcka en av de dagpendlande militärerna som sitter på det yttersta sätet och blockerar sätet innanför.
En härlig start på dagen för mig, ett rent nöje :-)

Jenny sa...

Folk som blir stående precis efter att man gått av rulltrappan, alt när man gått in/ut genom ingången till en butik/köpcenter kan verkligen reta mej! Tills jag upptäckte att jag gjorde precis likadant en gång.

Klev in genom den automatiska dörren in till CityGross i Höör och helt plötsligt tvärstannar! Till mitt försvar så var jag nyopererad i benet och orkade inte hoppa mer än ett par hopp i taget innan jag var tvungen att pausa lite. Men jag kunde ju ställt mej lite på sidan kanske! ;)

Ulrika i England sa...

Jag irriterar mig på oljud. Om grannarna spelar musik i sin trädgård blir jag arg, jag vill hellre lyssna på fågelkvitter. Folk som sitter och prasslar med de där tunna, prassliga plastkassarna på tunnelbanan. Sluta prassla! Ungar på flygplanet som spelar elektroniska spel med det där blippandet ljudet på. Stäng av ljudet. Det gör mig vansinning. Och för att inte tala om att behöva lyssna på ensidiga mobilsamtal i väntrum eller på tåget. Grrrr! Hög musik i affärer kan jag inte heller med. Det får mig att skynda mig ut därifrån utan att ha spenderat särskilt mycket. Om man ber dem vrida ner ljudet så är det så otroligt svårt och komplicerat så det går minsann inte. Oj, nu när jag tänker på alla dessa hänsynslösa människor blir jag såå irriterad så att jag inte kommer på fler irritationer. Oj oj.

Rexxie sa...

...och jag irriterar mig på folk som irriterar sig på massvis med småsaker som de egentligen inte skulle behöva irritera sig på... Världen skulle bli betydligt trevligare om folk slutade irritera sig!

(och en del förstår jag faktiskt inte, som t.ex Torun som irriterar sig över att fotgängarna har fräckheten att gå över gatan när hon sitter i en buss?!)