fredag 11 november 2011

Lediga-dags-fönstret ...


Och här sitter pElle coh tittar in genom fönstret och kanske studerar han brevet från Holms Golfklubb, adresserat till pv.

(Ja, förr om åren spelade herr pensionatsvärden golf. Sånt har han inte tid med nu. Nu målar han sovrumsgolvet i stället ,-)

Såväl pElle som sigge nilsson hoppar alltid upp på fönsterblecket och krafsar lite för att få komma in i värmen .., eller till maten, rättare sagt.

Men en sak skiljer dem åt: sigge backar åt sidan när jag öppnar fönstret, pElle, han hoppar ner och får sedan hoppa upp igen.

Just intill det här fönstret sitter jag och skriver, ja, jag har det på min vänstra sida.

6 kommentarer:

Linda sa...

God morgon i Halland!

Anonym sa...

Hej!
Jag får väldig lust att klappa pElle när jag ser honom sitta sådär! Är nyfiken på varför hans namn är med ett litet "p" först.
Morgonhälsningar från Monica i Oslo.

Elisabet. sa...

LindaLotta: godmorgon, godmorgon i underbara Skåne!! Har du lagt ut någon bild av det Nya Mörka ,-)
Är det Singoalla och spåkulan som gäller hädanefter ,-)

Elisabet. sa...

Monica i Oslo: jo, det är så här .., att pElle skrev ju brev i början när han bodde här, ja, även i Ystad och då visste han inte att man ska (eller bör ...) ha stor bokstav i namnet, nä, sånt tänkte han inte på.
Och trots att jag har sagt åt honom flera gånger, så vägrar han .., nej, han vill att jag ska stava det JUST så och nu har jag mer eller mindre givit upp.

"Vad då .., stor-bokstav .., finns det en sån lag?" säger han och då måste jag ju tillstå, att eftersom jag inte följer kommateringslagen, så okej då .., han får som han vill!

Just så var det.
Är det.

Cecilia N sa...

*Skrattar gott*
Du har då pli på din pv: spelar inte golf utan målar golv istället.

Monica, jag har för mig att det stora E:et kom till när pElle inte längre kunde bli kattpappa för att veterinären hade varit "där" och skurit. Inte så maskulin längre, alltså lite mer feminin: p-Elle. ;-)

Elisabet. sa...

Cecilia N: ja, fast golvet var nog lika mycket hans idé ,-)

Det där med pElle och p:et .. han ligger här intill mig på bordet och hälsar att det nog inte hade med just kastreringen att göra, han bara vill ha det just på det viset!

Och så hälsar han till alla bloggvänner och bloggkatter och hundar!