fredag 2 december 2011

Återblick ...


Nu stundar sista arbetsdagen för den här veckan och då är det kassatjänst från morgonen tills det är dags att gå hem.

Det är mycket att göra på morgnarna!

Gårdagens kvällstidningar ska buntas och returneras, liksom bilagorna med sista-försäljningsdag-igår, morgontidningarna från igår ska bäras ut på lagret och sparas där i fall någon kontrollant från Tidningstjänst kommer på besök.
Antalet returer ska såklart stämma med vad vi har uppgivit.
Sex morgontidningar har vi: Hallandsposten, Hallands Nyheter, Göteborgs Posten, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, samt Dagens Industri.

Därefter registreras allt i datorn.

Så ska nya tidningar tas in, liksom kassorna ..., spelmaskiner och postdatorn ska sättas igång, cigaretter fyllas på, igår gjorde jag V75-andelar som säljs till på lördag och allt som drogs in igårkväll - det som står utanför entrén - (cocktailtomater, granris i buntar, blomvagnen, ved-buren, lastpallen med Sokrates Apelsiner från Grekland, trumman där man förpackar julgranarna (vi säljer julgranar för 200 kr st) - allt detta ska ut igen och kanske tänder man marschaller också?

Och sen kommer kunderna och vid elva är det kaffe för min del och just då brukar posten komma med varubrev (större brev som ska hämtas ut av kunden) och alla rek, men vi slipper veckotidningarna som kom igår och det blev tre bananlådor fyllda med vanliga tidningar och en låda fylld med specialretur (typ Plaza och såna som är inplastade och där nånting följer med, så där som mascara ...).

Tungt och stressigt är det!

Idag arbetar jag tillsammans med Carina, som har ansvaret för mejeri, ägg, bröd, ost, sill, yoghurt, juicer .., ja, kors så mycket hon har att stå i!

En riktig pärla är hon!

Sven-Åke är också på plats!

Han är chefens svärfar och helt komplett UNDERBAR!
Alltid varmt leende, alltid redo med en varm kram och han har världens goaste rakvatten, så när man har fått en morgonkram, ja, då har man doften kvar på bluskragen en bra stund efteråt.
Sven-Åke är en man med glimten i ögat och med nästan en hel rävfarm bakom öronen.

Och bilden är från i höstas och i morgon, glöm nu inte det, är det ny dragning i Uppmuntringslotteriet!

Klockan 11.00 - piiiiiip - visas filmen med som blev veckans vinnare och så blir där ett litet tröstpris också.

Inga kommentarer: