torsdag 1 december 2011

Paus ...



Å, jag är så lycklig över sängkammaren!

Golvet, som tidigare var så slitet, blev sååå fint när det slipades och målades vitt!

Och sängen ..., en sån glädje!

Men nu är det precis som Gunvor - pv:s mamma - brukade säga: åtta på richterskalan i de övriga rummen där uppe!!

Garderoben som stod nära sängen och som var i storlek som en mindre Friggebod, den är borta, men innehållet är utspritt i mellanutrymmet ..., där, på en furusoffa, ligger drösvis med pv:s gamla och nya skjortor och byxor och där är böcker, cd-skivor, ja, Gud vet allt!

Alltså har jag försökt röja undan det värsta; burit ut Ikeaplasten och skurit sönder pappersemballaget (ära vare sprättkniven från affären!), jag har samlat ihop gamla DN och GP och jag har varit ute med harry och jag har putsat sängkammarfönstret .., jag har fyllt tvättmaskinen (väldigt ansträngande ,-) och sist av allt tog jag älsklingskoppen (numera utan öra) och en torr lussekatt och så satte jag mig i lä på uteplatsen och bara n j ö t.


Precis då ringde dr Böhlander och berättade att Emil och kompisen Nicole nu är incheckade inför morgondagens resa till Emils morfar i Ystad (jag tror helt säkert att morfar är precis lika lycklig som Emil!) och där satt jag och harry sprang av och an på gräsmattan och lekte med en tennisboll och jag såg en liten fågel titta in i fågelholken - den i slänten - och jag tänkte att ååå, så rikt livet ändå är!

Genom fönstret som stod lite-lite-lite-på-glänt, hördes detta ...

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Härligt!

Fast ååå vad jag vill ha snöööö nu!!

Titti sa...

Ojojoj, en del är VÄLDIGT DUKTIGA :)

Skall försöka smittas av din energi, åtminstone vika tvätten och (kanske) dra fram strykbrädan och stryka lite.

Mian sa...

Varför inte en Walk-in-closet i Hildas rum?

Elisabet. sa...

Ulrika, Titti och Mian: inte ett dugg duktig är jag .., mellan varven satt jag vid datorn eller bara njöt där ute! Men mycket hanns med ändå.

Mian: haha .., perfekt förslag!