måndag 21 maj 2012

Litet möte på stranden ..

Och bara för att man tittar in hos den makalösa fotografen Västergötland, så kan man kanske inbilla sig att detta är en Chrysomela populi, dvs, en aspglansbagge.

Det var knappt att jag hann slänga upp i-phonen och någon större skärpa blev det inte.

Och hela stranden var fylld av hälsningar ...

I en timmes tid eller kanske lite längre, blev jag kvar nere på stranden.
Gick ut i det iskalla vattnet, men doppade mig inte.
På väg hem var lilla stigen kantad av trift.

Nästan hemma växer såna här små skönheter bland allt det gröna.
Min kamera, min Canon, håller på att tacka för sig (den har verkligen varit en trotjänarinna under flera år!, hängt med i ur och skur och bott i min anoraksficka nästan för jämnan .., redo att träda i tjänst .., men nu är det hopplöst att få skärpa på bilderna, så jag får ta hjälp av redigeringsprogrammet och då blir det som det blir ...), men nog ser man väl ändå hur oändligt vackra dom är, dom små blommorna!

11 kommentarer:

SoF sa...

Forget-me-not...
Så söta, så söta! :)

Varma sommar(?)-hälsningar!

Elisabet. sa...

SoF: nej, det ska jag absolut inte göra ,-)
(Glömma dig!)

Jag var aningen osäker på om det var Förgätmigej, så jag tänkte jag gör som mamma när hon drabbats av Alzheimer .., jag säger "blommorna", så har jag garderat mig ,-)

mossfolk sa...

Jag har hunnit in på kamera nummer tre sedan du köpte din Canon. Å andra sidan var en av dem väldigt kortlivad. Nu har jag återgått till Panasonic lumix och är precis hur nöjd som helst :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag har ju bara haft Canon egentligen och trivts bra med dem. Bästa kameran jag haft - såna här små digitala - var helsingborgarens Olympus, tror jag det var .., den var jättebra och snabb! Jag tog så många bilder från tåg som susade iväg och hann ändå få bra bilder!

Monet sa...

Tycker precis som Mossfolk att du ska pröva Panasonics Lumix-serie. Finns många varianter. Jag hade Canon förut men Lumix klår allt. Om du tittar runt dig så ser du att de flesta faktiskt har en sån.

Om man inte övergått att bara fota med mobilen förstås vilket de flesta verkar göra numera. Obegripligt för mig eftersom bilderna blir ungefär lika bra som när de första digitalkamerorna kom. Lite överdrivet kanske men nästan.

Sen beror det ju på vad man vill ha sina bilder till. Mians roliga "nyckelpigor" som Bert påstod inte hade klätt på sig än, haha, kan man ju bara fota med superutrustning. Så blir det fint också! Precis som din äppelblom.

Sven Teglund sa...

Jag blir rätt avundsjuk när jag ser bilderna från ditt fina Halland. Ni har ju nästan sommar!

Men bra att du väntar med första doppet....man ska väl inte överdriva :)

Elisabet. sa...

Monet: egentligen tycker jag inte att Lumix är så märkvärdig, inte om jag jämför med när min Canon var ny och fräsch och det där med att alla nästan har den .., det borde du veta kära Monet, att det är ingenting jag bryr mig om ,-)
Därmed inte sagt att jag kanske inte väljer en sån.
Det är som med Foppatofflor. Nästan alla har såna, men jag ville absolut inte ha några .., jag tycker dom är gräsliga, men nu har jag likafullt ett par ,-)
Vad vill jag med mina bilder?
Ja, det är inte nödvändigt att dom är hundraprocentigt perfekta, jag vill mer bara ha ett ögonblick fångat i flykten ,-)

Sven: det är underbart här nu, men det får ni ju till helgen, så det jämnar ut sig ,-)

Monet sa...

Men det är klart att jag vet att du inte går på vad alla andra har. Men nånstans tror jag att om ett märke blir en sån oväntad framgång (vem hade trott att Panasonic skulle "slå" Canon och de andra "stora") står för att många är nöjda med sitt kameraval och sprider det vidare.

Jag gillar verkligen inte heller Foppatofflor, tycker det är det fulaste som finns. Och vad går jag omkring i då och då? Blommiga visserligen, men dock Foppa. Så det där med konsekvens.....

När det gäller "perfekta bilder", oavsett kamera har jag för länge sen gett upp. Jag är som du, vill fånga ögonblicket. Det är därför jag aldrig använder blixt t.ex och hellre tar mörka och suddiga bilder som fångar en stämning än "perfekta" isiga blixtbilder. Av hundra bilder jag tagit kanske EN blir OK ur alla möjliga aspekter. Det får man vara glad för i så fall.

Sen är det ju så att det inte är kameran utan personen bakom som gör att motivet(/bilden blir så bra som den blir. Och var och en måste ju välja det verktyg man bäst känner för för att just "fånga ögonblicket".

Elisabet. sa...

Monet: precis på pricken!

Gunilla sa...

Det var fina små blå blommor. Sådana har jag aldrig sett. De kanske inte finns i Linköping. Vad vet jag.

Elisabet. sa...

Gunilla: nog har ni säkert det, det är ku förgät-mig-ej! Underbara!