lördag 23 juni 2012

Vid kvart över två ...

.... är arbetsdagen över och det har varit hur många kunder som helst och allt är sig likt.

På blädderblocket skriver jag ..."Midsommarafton igår .., i kassa 1 finns Alvedon, Ipren och Panodil"" och när jag på morgonen kommer till kassan, är där närapå rensat med just allt detta .., så det blir till att fylla på och ordna beställningen inför nästa vecka - lika så gott att jag gör det nu - för i morgon har jag hand om mejeri och bröd och då lär det inte bli mycket tid över.

Från klockan elva är vi tre som har kassatjänst och jag tar förstakassan där även spel och postärenden hanteras och så får Johanna och Josefine ta dom andra två och det fungerar bra och där är mängder med sommargäster och trötta småbarn som kanske har sovit alldeles för lite och någon gallskriker när pappan ska betala tidningen Prinsessan och en äldre farbror som står just bakom, håller för sina öron och jag tänker att det är inte direkt en stillsam arbetsmiljö man har.

Lite över två moppar jag hemåt.

I Steninge är det kaos vid vägrenen .., överallt och ihopträngda står bilar parkerade och nere vid stranden liknar det en dag i juli!

När jag har svängt av på lillvägen då man nästan är hemma, har jag två husbilar framför mig.

Jag minns i fjol när någon sommargäst läxade upp mig för att jag körde moped till båthamnen.

"Hörrudu, här är motortrafik förbjuden!" sa mannen myndigt och jag sa att nej då, för alla som har båtplats vid lilla hamnen är det helt okej att köra på vägen längs havet.

Och det är härligt sommarvarmt ute och pv bjuder på kaffe - vi sitter ute på altanen - och där är sigge nilsson, pElle och harry och den evigt kvittrande Gransångaren som aldrig tycks få nog av sin egen musik.

Pv berättar att han har lyssnat till premiären av programmet Sommar och först ut var Anja Pärson och alldeles lyrisk är han .., och jag får veta att hon "kommit ut" och vittnat om sin kärlek till en kvinna i Umeå.

"Ja, jag blev så rörd så jag började nästan att gråta ..", säger pv och jag tänker att jag får lyssna till reprisen ikväll.

Anja Pärson tillsammans med en kvinna .., så bra, och vilken förebild för många som kanske tvekar och inte vågar ta steget!

På köksbänken står en bunke med flädersaft.
Perfekt!

Det blir nåt att bjuda Gunnar på när han kommer på besök  i juli .., djupfryst flädersaft (som blir som sorbet) och Gin .., en härlig kvällsdrink blir det!







13 kommentarer:

Ulrika sa...

Flädersaft är gudagott!

Hade planer på att göra jag med, men orken räcker inte till - the never ending förkylning gör att jag får hushålla med energin.

cruella sa...

Jag lyssnade snuttvis på Anjas program och det var fint. Att hon gillar tjejer har det ju ryktats om jättelänge, men kanske mest för att en ung framgångsrik tjej liksom MÅSTE vara ihop med en kille, annars är det liksom nåt "fel". Huvva. Programmet handlar i stora delar om detta, att aldrig få vara ifred, att ständigt tilldra sig intresse även när det gäller det mest privata - och det bör ju gälla oavsett vem man är ihop med, tycker man. Länge, länge har de här två varit ett par. Det är sorgligt att världen inte kommit längre, fast förstås bra att det rör sig.

Lyssna!

Turtlan sa...

Jag tänkte lyssna ikväll. Roligt atthöra om Anja och att ett spännande program väntar. Gläds med henne!

Det är inte ett kön man blir kär i utan en person tänker jag.

Eller om jag skulle ta o lyssna från webben om det funkar ute på sjön...?

SoF sa...

Jag blev helt "tagen på sängen" över hennes avslöjande.
Har aldrig hört några rykten - ja var ska man höra dem nån´stans..?

Helt underbart program!
(var har jag nu lagt näsduken)

Lyckliga du som har lyssnandet kvar Elisabet.

Fina, fina Anja!

Mian sa...

Oj blommar flädern hos er redan! Här är det inte dags riktigt ännu.

Cecilia N sa...

Min syster sa att man kan göra syrensaft också.
Det har jag aldrig hört talas om men visst låter det spännande?
(För oss som bor för långt norrut ...)

Mian sa...

Cecilia: Syrensaft är toppengott!
(Jag har bloggat om det flera ggr.)

Elisabet. sa...

Till er alla: programmet var bra! På den där skalan mellan ett och tio ... säger jag sex, och sista minuterna TIO!

Har just tagit ett glas flädersaft, synd att vi aldrig har riktigt kallt vatten sommartid ,-(

Anonym sa...

Jag har alltid kranvatten i flaskor i kylskåpet. Jättegott!

Anne i Mantorp

Monet sa...

Åh, flädersaft. Gjorde jag i massor i skärgården. I hinkar som fick stå i källaren i flera dagar, jag känner inte igen mig på din bild - hur gör ni?

Vet du att man i Stockholms norra skärgård säger att man inte får ha fläder på tomten? Betyder ond och bråd död. Jag hade flera buskar och blev illa berörd. Vi flyttade några av dem direkt till tomtgränsen och si, då gick det bra enligt den gamle mytförmedlaren!! Så drick och njut, bättre saft finns inte!

Elisabet. sa...

Anne: det har jag med, ja, när jag kommer ihåg det ,-)

Monet: men så gör PV också. Bilden visar bara när han silar den ,-) fläder var nåt nytt för mig, fanns inte hemma alls och det är först nu som jag tycker att det är gott!

Elisabet. sa...

Monet igen: ja, här växer fläder till höger och vänster, norr och söder ..., på tomten, alltså, och inte det minsta skrockfull är jag ,-)

Bloggblad sa...

Anja berättade på ett så personligt sätt om hur utsatt hon är som idrottstjärna, jag som inte tittar på sport har nog inte riktigt haft det klart för mig. Men jag lyfter inte ens på ögonbrynen längre när nån "kommer ut". Jag blev också rörd över hur äkta det kändes det hon berättade.

och nu blir jag påmind om att jag ska ta tag i det där med flädersaft innan busken blommar ut. Det är så gott att blanda ut med vitt vin och spruttelvatten...