onsdag 19 december 2012

Och tänk ...

... att i detta vackra har man vuxit upp.

Här har man - på sextitalet - under friluftsdagar trampat slalombacken (det var före pistmaskinernas tid) .. här man suttit i skidstugan och druckit varm choklad och ätit leverpastejsmörgås med gurka och här föll min australiensyster och kraschade några ryggkotor och blev liggande i gipsvagga i tre månader.

Här har man gått i skola .., cyklat till Solviksbadet .., varit förälskad .., arbetat på Ica Nilahallen .., dansat på Malå Hotell när det varit personalfest .., brutit armen hemma i köket, nyckelbenet hos Magnussons, blivit hundbiten på badstranden .., och här, i Malå, har jag tillbringat totalt trettiotvå år av mitt liv.

Just vid pilen bodde vi.
Sjön bara ett stenkast nedanför huset.


Till Tankevågor:  jag letade på min blogg efter malåbilder och hittade väl tusen inlägg om just Malå .., men ingen bild så där riktigt bra. Här är en i sommarskrud. 
Malån är - enligt Wikipedia - tolv mil lång.
Det här är alltså landskapet Lappland, men Västerbottens län. 
Norrbottensgränsen ligger bara några mil bort bara.

 Och gammal bild från samhället. Udden där vi bodde vid klockan fyra på bilden och Tjamstanberget - då ännu inte avverkat - som en trollhatt i bakgrunden. 

Alla tre bilderna har jag - utan lov - norpat från nätet och jag har ingen aningen om vem som har tagit dem, ja, förutom den sista.
 

11 kommentarer:

cruella sa...

Men så underbart fint! Och vad härligt att bo så nära vatten.

Elisabet. sa...

cruella: ja, det är verkligen så oändligt vackert! Och jag minns att jag i min ungdom, när man hade åkt liften upp till toppen (den kom ju till slut ..., liften), så stod man där och tittade en stund innan man susade neråt igen.
Om man står här uppe, så på vänster sida, där stupar berget rakt ner och där finns sjukstugan där min mamma arbetade ,-)
Man anar inte hur brant den sidan är .., inte härifrån där bilden är tagen.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Fyn Gatan: sjön är egentligen en å .., jag måste kolla hur lång den är och jo, det finns sommarbilder också .. jag ska kolla, vänta.

Lisbeth sa...

Ha ha ha....ursäkta mig Elisabet jag var inloggad på min skolblogg.

Hälsningar Lisbeth på Tankevågor

Elisabet. sa...

Lisbeth: haha .. SOM jag funderade vem detta var ,-)

Tankevågornas Lisbeth igen sa...

Tänkte just det...att du blev fundersam. ;-)

Vilka fina bilder....det ÄR verkligen en vacker trakt. Just det där att vara uppväxt vid vatten tror jag har påverkat hela mitt liv. Kan inte tänka mig annat än att leva i närheten av ett vatten av något slag även om det för min del alltid varit havet.

Lisbeth igen

Guy sa...

Det här är en bra sida att leta bilder på: http://www.flickr.com/search/?q=mal%C3%A5

Men du måste fråga om lov att använda bilderna. :-)

Ingela sa...

Den översta ser ut som nån av mina otaliga Tjamstanbilder. Men andra sidan ser det ju alltid ut så där när man står där och knäpper...

Elisabet. sa...

Guy: ska kolla mera på den sidan .., jag förstod inte riktigt vad eller vems den var ?

Ingela: den översta bilden fanns på Facebook, nån reklam för Malå, det ska tydligen slås världsrekord och det var - om jag inte minns fel - skoterklubben eller nåt sånt som anordnar det hela. Jag har norpat alla tre utan lov och har nån egen nånstans, men hittar den INTE!

Ingela sa...

Sök bilder under CC-licens (Creative Commons). Supersmart lösning på det där med upphovsrätt. Läs mer här http://www.creativecommons.se/
Jag har lagt en CC-licens på jobb-bloggen, tänkte göra det på den nya också men fick det inte att fungera den dagen. Ska prova igen.