torsdag 19 september 2013

Snart dragning ...


I morgon fredag blir det dragning i lotteriet - förstapriset är Gustav Fridolins underbara roman som handlar om hans namne och morfar (jag tänker alltid farfar, men det är morfar) och som tröstpris ett - i mina ögon - vackert dubbelvikt kort, att göra någon glad med.

Vill du vara med?

Då har du idag och fram till tio-noll-noll i morgon fredag på dig att mejla glädjen till bisse151@gmail.com.

Följande ligger och skvalpar i byttan:

Guy läser igen ....

Guy - berättar om glädjen i att åter kunna läsa en bok och om sin längtan tillbaka till Thailand och till Wipharat (det sista skrev han inte, men det förstår man ju ...)

Kerstin Hedgren vittnar om glädjen med projektet "Kalenderflickorna", vars behållning oavkortat ska gå till forskning angående prostatacancer - jag har redan tingat två kalendrar -! 

Mossfolk ligger där också och skvalpar, för hennes lapp blev kvar på bordet i förra dragningen. Nu får hon en gratischans (ja, allt är ju gratis här, men en bara-så-där-chans), samt en burk med pv:s marmelad, för att muta henne lite ,-)

Det allra första mötet mellan Sally och Anita.

Anita i Ångermanland finns också i byttan!
Så här skriver hon:

Jag tycker det var så fint av Gustaf Fridolin att skicka dig en signerad bok. En bok jag också skulle vilja läsa! Därför skickar jag mitt absolut bästa de senaste två veckorna, nämligen min nya lilla vän Sally! En underbar liten Cocker spaniel valp; idag fyra månader.  Hon är född i Omsjö, uppväxt i Danmark och hämtad i Härjedalen. :) En berest liten fröken mao. :)

Hon har redan blivit min absoluta lilla favorit - hon är den goaste lilla varelse jag träffat på länge. Hon gör mig glad och vi trivs redan så bra tillsammans. Hon ska bli min kompis på skogsvandringar och skidfärder. Nästa år ska hon få följa med på fjällvandring också!

Mitt absolut bästa just nu är lilla Sally. Hon förgyller verkligen mitt liv och jag hoppas det ska vara lääänge! :)



Gunnar i Jämtland hade varit på ansträngande fjällvandring och av någon anledning - just när han stretade upp i stenskravlet - hade han tänkt på självaste bloggmadamen.

Jag föll pladask för Gunnars ritning .., klicka får ni se!

"Det bästa i veckan var när jag efter en brant vandring från Storulvån uppför Getryggen i Jämtlandsfjällen nådde toppen och fick njuta av en svindlande vidunderlig utsikt.
Fem timmar tog vandringen/klättringen och en träningsvärk utan dess like fick jag dessutom på köpet."


Monet i Frankrike kände stor glädje över nånting som påminner henne om sin mormor.

Det här är min största glädjekälla just nu. Under sommaren när vi varit i Sverige har duktiga franska hantverkare dels byggt en mur längst ner i vår trädgård, dels smitt och satt dit det vackra smidesstaketet. 

Det här är gjort för att försöka stänga ute vildsvinen som tränger in i vår trädgård men också för att slutföra trädgårdens bortre del.
Det som är den största glädjen är att staketet är en "replica" av ett balkongstaket som suttit /sitter på min mormor hus i Linköping. Det byggdes 1929 och försågs då med det här specialdesignade staketet. Som nu sitter - i mindre format -  i min trädgård i Provence. 

Min mamma som vuxit upp i huset blev så himla glad när hon fick se bild på det här och var övertygad om att min mormor och morfar är såå nöjda i sina himlar de också!


Eva i Tyresö berättar så här om sin glädje ...

Det bästa var den underbara sollördagen med trädgårdsarbete med dotter och barnbarn. Solen sken och vi vattnade för  allt var kruttorrt.
Sedan blev det varmare och varmare och Lillan  tog av sig kläderna och satt sig i en balja. Dottern planterade lökar här och där och till slut åt vi pannkaka.

Vilken höst som känns som sommar.!


Ulrika berättar om glädjen i att ha familjen samlad.
Sönerna, hunden, katterna och icke att förglömma: den tjusige rallymannen - alla är på plats -! 
 

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Jag hoppar över DBIV den här gången och så håller jag tummarna för att Guy vinner boken!

mossfolk sa...

Men ÅH, jag ser verkligen fram emot den berömda marmeladen! Tack snälla!