torsdag 22 maj 2014

Torsdag i maj ...


Först ett besök på vårdcentralen ..., och den där "snälla doktorn" som jag bad att få komma till, hon visade sig verkligen vara snäll och rar och det togs prover och hon kände på mitt opererade knä som är så mycket varmare än mitt andra och vi pratade om sköldkörtelgrejs och lite annat.

På väg in från väntrummet (underbart småprat med andra patienter .. , det handlade om bästa väderleken .., om översvämningarna i Serbien ..., om hästars flyktbeteende och mycket annat) säger läkaren att ..."oj, vilken fart du har!" och det är ju just det som är ett litet problem, att den här patienten har svårt att ta det alltför lugnt med kryckorna.

Efteråt kör jag inte den vanliga vägen hem, utan svänger av mot Harplinge .., stannar till vid en jättelik äng eller hage med säkert sjuttiotalet kossor. När jag tar upp mobilen för att ta ett kort, tror dom nog att det är en pistol eller slaktmask och nästan alla hoppar samfällt bakåt!

"Men nog är ni väl mer än lovligt lättskrämda ...!" säger jag och då kommer hela hopen lunkande mot stängslet och står och spanar in den där underliga madamen en stund.

Jag  bara  ä l s k a r   kossor!

Sist av allt jobbet en sväng .., surr på lagret och jag hälsar på den nyanställde arbetskamraten som visar sig vara en man i 35-årsåldern (jättebra! det behövs någon med muskler! och vi är mest kvinnor ändå) ..., han lockar mig att köpa färska svenska jordgubbar till ett högt pris, men okej, kanske kan vi fira segern mot Vitryssland ikväll (hockey), eller trösta oss efter förlusten.

Nu ska jag bara dra efter andan och sedan blir det bad i havet i Steninge, tillsammans med friherrinnan. Hon håller kaffe, jag håller mackor.



Den alerta madamen i Portugal, hon tipsade om den här filmen!
Man blir glad av att se och lyssna till den  .., jag lovar!
Och titta här .., varför annannan inte kan städa sitt skrivbord ...

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Men... vad kom ni fram till när det gäller värmen i knät?

Elisabet. sa...

Rexxie: men det kan man ju inte komma fram till så där på en gång .., det är ju därför dom tog prover för att se om sänkan är förhöjd och lite annat.
Proverna skickas nu till Halmstad sjukhus och sen får jag ju veta resultatet. Fortsätter det blir det väl besök hos ortopeden, kanske.

Rexxie sa...

Joho! Det har jag sett på House M.D att det går jättefort!

:-)

annannan sa...

http://www.youtube.com/watch?v=lXKDu6cdXLI

annannan sa...

Det slår mig att det kanske var hos dig jag såg den här först, men den är ju så bra att den kan gå en runda till!

Elisabet. sa...

annannan: nej, det var den inte .., den var bara så härlig! Jag tycker sååå mycket om kor!

Eva i Tyresö sa...

Jag gillar också kor.
Fin film .
Vilket djur skulle du vilja vara sa en elev och jag minns att jag svarade en ko!

Anonym sa...

Inte konstigt att man gillar kor!Lugna,varma och mjuka. Som en sorts urmoder. Kanske nåt vi alla längtar till. :-)