fredag 11 juli 2014

En vanlig fredag ...

Nelly och AP i soffan Ektorp ...  Eller på.

... upptäcker man att någon är i badrummet när man kliver upp vid halvsjutiden .., å, det är yngsta dottern AP som är uppe och igång och tant Nelly har väntat utanför vår sovrumsdörr och blir glad och viftar på svansen när harry äntligen vaknar.

Sen blir det frukost och så småningom tidig lunch; vi sitter under ett grönt parasoll ute på altanen och vips, är allting över och det blir tomt och tyst, så där som när barn ger sig av .., och pv bakar bröd och bullar i 30 graders värme och jag nästan dör, men ska ta den rosavitrandiga stolen till stranden och även Torgny Lindgrens bok "Klingsor", den som jag läser om.


Igårkväll upptäckte vi fyra igelkottsungar som kom på parad från vedboden!
Ååååå, så fina dom var!! '
Att vi har en vuxen igelkott, det har vi vetat om - jag mötte den vid växthuset klockan fyra på morgonen när vi kom hem från semesterresan -, men inte att den hade ungar!
En av dem var aningen vitare om nosen än de övriga .., och det hördes prassel från rabarberbladen och under vinbärsbuskarna och ikväll ska jag sätta mig ute och invänta dem!

Härligt med tillökning i familjen!

1 kommentar:

Ruta Ett sa...

Igelkottsungar är det sötaste, näst kattungar. Mamma hade varje år igelkottar, som bodde under altanen. Hon matade dem med pannkaka och ställde ut vatten. Mjölk har jag hört är inte bra för igelkottmagar. Hellre då välling!
Hoppas de kommer fram snart igen!