fredag 17 oktober 2014

Gårdagens bästa ....


Ja, kanske rent av veckans bästa .., ja, men det var konserten i Figarohallen i Halmstad med Chris Barber och hans tiomannaband (nio män och en kvinna)!

Det var pv som kom med förslaget; han hade sett en artikel i Hallands Posten om vad som komma skulle och det tog några minuters funderande innan vi ringde och hörde om där fanns några biljetter?
Jodå, det fanns.

Inte helt fylld var salongen och vi satt bra till och vilken härlig kväll det blev!

Denne Chris Barber, åttiofyra år (!!!!!) och still going strong ., lite darrig på handen och ibland lite darrig på rösten (men inte när han sjöng) och så hans musikervänner .., den långe mannen som spelade klarinett (här, via länken, i ett helt annat sammanhang ...) så man nästan svimmade (han var en blandning av Kent från Småland och f.d. pastorn hemma i Malå - Torgny Sandlund -, utseendemässigt, alltså) och mr Barber himself påminde om Prins Bertil!

Vilken sorts musik var det då som spelades?


Jo, en hel del Duke Ellington .., en del UNDERBAR blues .., min favorit förstås - Wild Cat Blues - såååå bra .., Petit Fleur (också jättebra) och så en var det sång av Chris Barber och den andre mannen som också spelade trombon.

Det finns nog inte ord för hur imponerade vi var, pv och jag själv.

Den unga kvinnan spelade klarinett, tvärflöjt och saxofon .., alla bytte dom och greppade ett nytt intstrument bara så där utan vidare och otroligt samspelta var dom! 

här såg det ut .., ungefär. Samma uppsättning musiker och den här låten spelades och var helt fantastiskt. (Det är C.B. som står längst till höger och även sjunger på slutet).

Slut på superlativ nu.
Och tack pv som kom med förslaget!

Så här skrev den STORARTADE Ann i Göteborg om låten Wild cat blues:
"Minnet jag har av den här låten är från gymnasiets gympatimmar. 
Vi skulle alltid värma upp genom att jogga runt salen till "Wild cat blues", men jag gillar den."



 Och Ingela i Malå skrev så här:
"Hemma fanns det en EP med "Petit fleur" men de andra låtarna minns jag inte vilka det var."

Och Gunnar i Jämtland minns också ...
"Jag hörde honom live på den tiden det begav sig. Han var på ett ställe som hette Runeborg här på Frösön.
Det var ett litet danspalats, typ Nalen, men mycket mindre. Det som var bra var att det fanns ett gemensamt ägarintresse mellan dessa två ställen och det gjorde att de artister som uppträdde på Nalen ofta även kom hit upp till Frösön.
Tyvärr så brann Runeborg ner, eller om det bara revs, försvann gjorde det i alla fall."

 





Inga kommentarer: