måndag 11 september 2023

Halmstad tur och retur ...

Så hinner vi med en sväng in till stan en sväng, mest för att jag ska byta en sån här kedja av lampor - typ som fanns förr i Folkets Park, olikfärgade lampor på rad - och det gick galant. Trevlig expedit på Jysk. Det tackar man för. 

Tittade även in på loppisen "Busfrö" i centrum och förvånades över ganska högra priser. Alldeles helt vanliga champagneglas, helt släta och enkla (typ som man nästan köper på Ikea) gick på 49 kr styck och det är ju dyrare än de  jag köpte på Kupan i Falkenberg. Dessutom visade dom sig i n t e  vara champagneglas, men strunt samma.

Hittade i alla fall lite annat, en mjuk och fin tröja till en av småpojkarna i Skåne och en Brio-leksak och så tack och bock. 

Pv hade parkerat en bra bit ifrån för att få skugga under ett träd, ja, för Harrys skull. 

 På tillbakavägen till bilen valde jag en helt annan väg än på ditvägen, en gata där jag aldrig tidigare varit ...., en liten trång en och oj, så fint där var! Rosor i mängder och små innergårdar!


Jämförde gammalt och nytt tegel och för mig är det enkelt att säga vilket jag tycker är finare. 

Det gamla.

Ja, kanske det högra bara är övermålat, så kan det ju vara .

Så mycket mer levande! 


Kom ut på ett annat ställe än utgångspunkten när jag lämnade bilen och kände inte igen mig.  

Å, så irriterande! 

Ringde pv som sa att jag var alldeles i närheten, aha .., ja, sämre lokalsinne än mitt, det tror jag är svårt att uppbringa. 

Det var mycket som var slut på Skaparens lagerhyllor när det var dags för min hjärna att danas: tålamod, outsinlig energi .., förmågan att gå i högklackade skor och någon ny leverans av lokalsinne, nej, det hade inte inkommit, då 1953, då min hjärna skulle formas! 

Nåja, det har varit ett bra liv ändå. Jag är nöjd. 

Nu ska jag i alla fall börja med middagen. Strax kommer Eva och Ulf (aka den halvlånge) och det ska bli trevligt, som alltid. 

Kanske tar Ulf med sig badkläderna? Han är en riktig friskus vad gäller bad i havet.

Inga kommentarer: