söndag 29 september 2024

 Söndag ....


Halleluja för uterummet som sannerligen fyllt sin funktion och mer därtill! Här satt vi i timmar tillsammans med Ecke, Britt, Birgitta och på slutet tillkom en före detta kör-kamrat till pv - Sven-Olof med sin fru Kerstin - och så blev vi sju vid bordet. 

Halleluja också för bettankax. Det var dessa gröna bordstabletter, kaffekopparna från Höganäs, assietterna, en grön skål som hon förärade oss, bara så där, annars fick vi lämna allt till återvinningen om vi inte ville ha dem. Tala om att hon vet vad man tycker om! Stort  t a c k!

Vad pratade vi om? Hummerfiske, husförsäljningsbekymmer, den kommande tågresan till Malå med alla byten, snötillgång, rådjur, älgar och kaniner på tomterna här omkring och Britt vittnade om särskilda "ormstråk", det vill säga, ställen där ormarna tar sig över Ejdervägen. Hoppsan, det kände jag inte till!

När S-O och hustrun tittade in (de var bara på promenad här vid havet) blev det prat om Parkinsons sjukdom och denne S-O berättade om hur ampullerna han hade i en liten behållare på magen fungerade ..,  ja, hur dessa portionerade ut medicinen i doser och hur komplicerad tillvaron kan bli när man drabbas av den här sjukdomen. 

Medan vi satt där kom Sigge in i uterummet; spankulerade omkring och jamade och tyckte kanske att han fick för lite uppmärksamhet.

1 kommentar:

WalkaboutSweden sa...

Den där gröna färgen blir jag alltid så glad av, väldigt uppiggande! 💚
På tal om husförsäljningsbekymmer så tackar jag högre makter nästan varje dag (eller i alla fall alltid som ämnet kommer upp), för att vi sålde vårt hus PRECIS i rätt tid, innan marknaden stannade av.
Såg att ett av husen på vår (f.d.) gata såldes för ca 900.000:- mindre än vad vi fick för vårt. Ibland har man en himla tur, blandat med liiiite skicklighet/magkänsla.
Kram/Barbro