tisdag 23 december 2008

Dan före dan ...



... ja, det är då vi har "julfrukost" på jobbet.

Redan tidigt kommer Karina och Maria som för dagen inte arbetar .., och ställer i ordning och värmer maten.

Det är det vanliga .., köttbullar, skinka, sill, gravad lax ., rödbetssallad och brunkål .., prinskorvar och annan korv och som vanligt på skånevis: ingen kokt potatis till.

Ser ni stolarna längst ner på bilden?
Det är så kallade "elefantfötter" med hjul på .., som vi har i butiken när vi ska lyfta upp saker på överhyllorna (vi har inget lager i vanlig mening .., allt ställs på överhyllan).

Nu fick somliga (läs: såna med välstoppade rumpor .., typ bloggmadamen ..) ha en sådan elefantfot som stol.

Det gick det med.


Maria skär bröd.
Hennes man är från Enköping och vill
också ha potatis till sillen.

Nästan hela dagen har alla kassorna varit bemannade och när klockan var halv fem, då kände jag att nääää, nu o r k a r jag inte mera .., så jag tog paus och gick till personalrummet för att dricka vatten och sträcka på benen.

"Men Bettan .., du skulle ju ha slutat klockan t r e !!" säger då Emelie och jag bara gapar.

Visst!

Jag slog nästan dubbla volter på lagret av glädje ..., och jag kan lova er att det tog inte en minut förrän jag hade kappan på mig och rosa halsduken och sedan hade jag god lust att pussa dem alla .., arbetskamraterna som stod där och loooooog och säkert tänkte ..."ååå, det var ju typiskt Bettan!"

Och nu har jag hämtat hyrbilen och jag har besökt gruppboendet där mamma tillbringade sina sista sju år i livet och där lämnade jag en sån fiiin julgrupp - från mamma i himlen, via sin dotter - och underbart rara Marie som var vår kontaktperson på Ejdern, hon arbetade just ikväll och när jag pussade henne på lena kinden och önskade god jul .., kände jag ...., som en varm våg av glädje och tacksamhet över den här rara personalen.

Och det var så rött och varmt och juligt i rummet.

I en av fåtöljerna satt Emmy .., hon som arbetat på Konsum i sitt Vanliga Liv ..,, hon tittade på ett cirkusprogram i tv och höll min hand och sa att ..."visst är det vackert här ....? tänk, det är länge sedan vi sågs nu ...?" och jag sa att så var det.

Och sedan stängde jag dörren till det som även varit en del av mitt liv i så många år och satte mig i hyrbilen och loooog och tänkte att hjälp, så härligt att få köra bil igen!

Precis så var det.

7 kommentarer:

Anonym sa...

GOD JUL Elisabet!
Hoppas du får en fin jul hos syster med familj!

Anonym sa...

GOD JUL Elisabet önskar jag dig/Kram Babsan

Evas blogg sa...

Låter som en fin dag, trots all stress, som jag antar råder i en butik före jul. Hoppas du nu ska få en fin julafton hos din syster. Kör lugnt! Julkram från Frösön till Dig!

Hedgren sa...

Tack för att jag fick ta del...

Elisabet. sa...

marskatten, babsan, eva och hedgren: god jul till er alla och jo, det har varit en bra dag, om än vanvettigt kämpig .., så otrooooligt många kunder och fullproppade kundvagnar!

Nu ska här griljeras skinka ..-)

Bloggblad sa...

GOd jul på dig syster, och tack för alla underbara fönster ut mot Världen!

Anonym sa...

.. att man ska behöva hålla koll på dina arbetsitder bettan :) du gav oss alla ett gott gott skratt, och jag orkade därefter med att jobba till sju. :) GOD JUL!