måndag 8 december 2008

Kväller ...



Mörkt när man cyklar till jobbet och mörkt när man cyklar hem igen.

Och kyligt.

Man får trösta sig med alla fönster som glittrar av adventsljus!

Och vid klostret, alldeles vid fågeldammen, där står den här helt underbara kastanjen och kommer man promenerande från Åhlénshållet en mörk kväll .., då kan man tro att trädet svävar i skyn!

Idag var en lång dag .., sju till fem.

I morgon är det som bäst .., då tackar jag för mig klockan tre.

Och sen .., ledig onsdag igen!

På förmiddagsfikat pratade vi om reklam i tv.

Inför förundrade arbetskamrater (läs: mest Lasse), berättade jag vad jag tittar på.

"Tjaaa ., Fråga Doktorn, Landet Runt .. På Spåret .., Gröna Rum när det begav sig .., ja,sånt ...", sa jag och Lasse gapskrattade så tårarna rann ..., och de övriga looog.

Det var knappt att han trodde sina öron!

Det är såna gånger det är skönt att vara äldst, nästan som en mamma eller på gränsen till en mormor.

Och chefen berättade att jag ju har lovat att efter min pension bli frukostvärdinna på affären och då föreslog Rickard att ... ja, jag kunde väl få gå lite tidigare .., man för hoppas att det var dom där härliga frukostarna som hägrade.

Just så är det när man är klart äldst på jobbet!

5 kommentarer:

Christina sa...

Och vilka program tittar dina unga arbetskamrater på, undrar jag nyfiket?

Anonym sa...

Riktigt så där gammelmodig är inte jag. Hehe!

På spåret - Jo

Men inte de där andra programmen du räknar upp.

Ett är dock säkert: Det mesta.... Eller hellre .. nästan INGET tittar jag på TV3,4,5,6,7,8,9, osv. Hittar så gott som aldrig något sevärt där.

Anonym sa...

Glömde! ... Sedan jag börjat berätta om vilka häftiga program jag sett och sedan för fågelholkarna på jobbet berättat att "jo på tvåan" gick det, så hör jag att fler och fler hittar i mina spår.

Som du säger. Det är rätt härligt att vara tredjen äldst på jobbet.

Elisabet. sa...

Christina: ja, det torde väl vara på 3 och 4:an och sånt, antar jag ..-)

Bert: jag ser nästan aldrig på en reklamkanal, förutom 3:ans sjukhuset, när jag kommer ihåg det.
Jag ÄLSKAR Frazier, när jag hittar igen det!

Men annars, nej, jag tål inte tempot och musiken och att det aldrig tar slut med tvättmedelsreklam och annat.

Monet sa...

Jag tittade också på Gröna Rum (som här i Frankrike heter "Silence, ca pousse" - tyst, det växer). Och på På Spåret och Gokväll och Fråga Doktorn (fast jag retar ihjäl mig på den käcka Suzanne som inte kan ett skit om sjukdomar eller läkemedel och bara skrattar och ler och tackar för alla brev).

Sverker med sin tunna var bra och ibland kollade vi debattprogram men gudars så tröttsamt med allt skrikande och talande i munnen. Här i Frankrike finns det massor med soff- och debattprogram och har man fördomar skulle man tro att det är som polsk riksdag. Icke, här talar man inte i mun på varandra!

Konstigt nog saknar jag inte ett enda av programmen. Jo, Parlamentet och Time-Out, såna skojprogram gillade jag. Och så förstås Let's Dance och nu tror jag det är Stjärnor på is eller nåt?

Vi hade parabol med 78 kanaler så det blev mycket Discovery och annat som vi saknar här. Men det kommer, Canal Plus blir gemensam julklapp i år. Det blir lite tjatigt för maken med enbart franska program.

Tänk, på jobbet förr, hur lätt det var. Då när det bara fanns en eller två kanaler och ALLA hade tittat på samma program!