måndag 1 december 2008

Och så var det måndag ...



Hur segt som helst är det att stiga upp och det är som om alla på affären känner likadant.

Ja, det är ovanligt tyst vid fikat.

Men sen kommer alla kunderna och på eftermiddagen har vi som vanligt måndagsmöte i personalrummet; alla avdelningsansvariga tar upp viktigheter som rör just deras område och bloggmadamen, som minsann är kontorsutbildad, är sekreterare.

"Fast du skriver ju upp så lite ..." säger Helene lite bekymrat.

Jag säger att jag ju minns och i blocket finns stödord.

Vi pratar om den kommande brandövningen och vem som ska göra vad om det värsta händer och det är surr om nästa veckas annonsblad och h u r många "Mamma-Mia-dvdfilmer" ska vi ta hem .., hur många kunder kan tänkas vara intresserade .., hur svårt som helst är det att beräkna ..., så var och en får säga sin mening.

"Späck? Får vi hem det i veckan?" frågar Anna som tvärtittar in.

"Det kommer på onsdag!" säger Lasse.

Nu ska det göras leverpastej förstås.

Och vi får veta att såväl Andreas som Filip har erbjudit sig att arbeta extra i jul och ååå, så glad jag blir, för båda dom pojkarna är så otroligt duktiga!

Det finns nog ingen nu levande människa som är snabbare i kassan än Filip, som för övrigt läser till röntgensköterska.

Men så är han Stenbock också.

I lördags när vi var samlade på liten förfest i personalrummet och väntade in dom som arbetade till klockan sex, pratade vi om stjärntecken. (jag gjorde ...).

Det visade sig att en övervägande majoritet av såväl personalen som deras respektive var födda i Vattumannens tecken!! Helt otroligt var det!

När klockan är fem ska jag gå hem, men jag stannar en en stund och skriver ut protokollet där jag berättar att H snart ska ha semester och åka till Skottland med sin man och så hälsas den nya Malin välkommen och inte minst Filip, som är praktikant och verkligen gör så gott han kan och vi önskar Karina lycka till, för hon ska opereras på torsdag.

Och sedan tar jag sikte på utgången.

I lilla kontoret sitter då Rickard och arbetar .., och den unge mannen som inte är äldre än min Anders, det vill säga tjugotvå, han är kvar även när klockan är halv sex, då har han arbetat över i en och en halv timme!

"Men snälla vän .., ska inte du gå hem?!" säger jag häpet.

"Ja, men det är mycket att göra ....", svarar han och fortsätter sitt arbete vid datorn.

Rickard är kolonialansvarig och det är inte det enklaste här i världen, inte på en sån här stor butik.

Jag säger bara en sak: så himla duktiga ungdomar det ändå finns!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Her er det forsatt forkjølelsen som dominerer.
Nå har vi spist "vedens beste fiskesuppe" som min sønn kaller det.Tenk at han også er løve som sin mor,vi har bursdag med bare 2 dagers mellorom.Så her kan det være hett innimellom,han er jo 16 og midt i puberteten.....jeg sier ikke mer.
Vi hadde det snøkvitt i helga ,men så kom regnet så nå er det glatt.
Holder på å lage julegaver ,nå er kaffen nytrekt så nå er det bare å fortsette.
Ha en fiiin kveld.
-B-

Anonym sa...

jag stämplade ut kvart i sex, men sen hamnade jag en stunt till vid datorn ändå, haha. Javisst ja Bettan, hur många Mamma Mia var det nu, du som förde så noggranna anteckningar? hehe / 86:an

Elisabet. sa...

86:an: haha .., om jag skriver det kommer dom läser att tro att vi inte är fullt normala som beställer så få .., det var TIO ..-)
Jag säger det igen: så ambitiös du har varit idag!

Bente: ingen förkylning här, men tusen telefonsamtal och låååånga, så det har tagit mig tre timmar att laga ett litet hål på byxorna ..-)
Krya på dig!

Anonym sa...

Nu har jag sett på den första Wallander-filmen med Kenneth Branagh och jag måste säga att den var fantastiskt bra. Branagh är en underbart fin skådespelare och han gjorde verkligen bra ifrån sig som Kurt Wallander. Mycket trovärdig. Det var lustigt egentligen att jag , som svensk, inte reagerade negativt på att ingen talade svenska och att alla skådespelarna var engelska, många gamla bekanta från brittisk tv. Konstigt nog tog jag det som något helt naturligt att en brittisk familj bodde i ett typiskt svenskt rött hus t.ex. :)

Programmet var mycket vackert filmat, ( Skåne är vackert)och påminde något om en Ingmar Bergman film.

Fem stjärnor fick filmen i vår tv-tidning och det betyder 'brilliant'. Kan bara hålla med.

Lillan

Anonym sa...

hej betty :P har du lugnat ner dig sen sist? eller rättare sagt; har h lugnat ner sig? du får snart komma och hälsa på mig på salongen. kram på dig!