torsdag 4 december 2008

Resetips ...


ABC-guesthouse i Dublin.

Inspirerad av Matälskaren som frågar efter tips på bra boende och dylikt i Bilbao (och får det), tjoppar det upp en idé i mitt huvud .., hmmm, tänk om man skulle be alla bloggvännerna och ni som kommenterar att komma med länkar till era guldkornsställen, var i världen dom nu än är?

Och sedan skriver man ut alltsamman och har en liten guide när man planerar resor ..!

Så himla finurligt.

Alltså .., säger jag så här: vill ni vara med på det här .., så mejla era favorithotell eller annat till elisabet.nilsson@comhem.se .., och så lägger jag ut allt eftersom.

Har ni flera förslag, ja, ta dem allesammans.

Ni får g ä r na berätta varför och om ni har nånting särskilt ni minns från just "därifrån" och det behöver såklart inte vara utanför vårt lands gränser heller.

Bloggmadamen börjar.

  • Hotell Mercer i Dublin. Ligger lugnt och bra till; nära till nästan allting. Jättefina rum och även om utsikten mot gatan inte orsakar några direkta hallelujautrop, så var det ett bra boende. Lätt att ta sig dit också .., flygbuss till stan och så var det bara att följa stora Grafton Street och det tog nog inte mer än tio minuter att promenera från busshållplatsen.
  • ABC-guesthouse, också i Dublin. Du tar flygbussen in till stan och hoppar av på Drumcondra Road och det här "hotellet" ligger 10 sekunders promenad från hållplatsen.
    Rätt små rum, trevlig frukostmatsal .., vänlig personal. Minns jag rätt kostade ett dubbelrum inkl. frukost ungefär 500:- sv. kronor per person. (helgpris).
  • Castlecourt Hotel i Westport, nära Connemara, på den irländska västkusten.
    Rena drömmen! Underbart fint och stort rum med vattenkokare, säkerhetsskåp, strykbräda och strykjärn .,. litet bord med två fåtöljer och i vårt rum: två stooora sängar!
    Själva Westport visade sig vara en idyll .., en liten flod som rinner genom staden som är kuperad .., en vacker kyrka .., och kör man sedan västerut kommer man till paradiset.
    Vi betalade 300 sv. kr per person för en natt, - torsdag till fredag - på det här hotellet.


Emil på balkongen. Och så utsikten.
Ta med luktsalt!
  • Pension Lefteris, Kokkari/Samos, Grekland.
    Litet hotell med bara kanske åtta rum, beläget alldeles på stenstranden. Bokar man med ett rum med utsikt mot havet, råder risk för svimningsläge när balkongdörren öppnas .., tänk er ett turkosfärgat hav som möter ens blick på morgonen!
    Frukosten kommer herr Lefteris själv med. En bricka med termosvatten, färskt bröd och div små marmeladbyttor står utanför rumsdörren ., vill man komplettera finns en liten jourbutik bara en minut bort (det gjorde vi .. och åt frukosten på balkongen ..). Att promenera in till centrum tar kanske tio minuter.
Så här skriver Bente i Norge.


Bilden har jag lånat från den här sidan och hoppas att det gäller som reklam.

"Jeg vender stadig tilbake til Røros.

I august var jeg der sammen med ei venninde, jeg spanderte ett weekend opphold på henne i forb. med hennes 50-årsdag.

Om kvelden var vi å så på uteteater ,det spilles i slagghaugene ,uten kulisser,men med en fantastisk lyssetting.Elden heter teaterstykket.

Virkelig en opplevelse,der skulle du og PV vært....garantert at dere hadde kost dere.

Hotellet var detta.

Bente."

Mer förslag från Norge.



"Sommeren 2005,var jeg og min søn på Chios.

Jeg ble 50 år den høsten,og turen var en presang fra meg selv til meg selv.

Vil gjerne tilbake dit,men da må jeg nok vinne i Lotto først.

Det var en nitid sparing som førte til at vi hadde råd til dette.

mvh BENTE"

Inga kommentarer: