söndag 27 december 2009

Första brevet från sigge nilsson ...


Det är jag som är på bilden. Lite snygg är jag väl?
Om jag får säga det själv.


"Hej!

Det här är sigge nilsson som skriver, ja, jag har sett hur pElle gör och nu har jag lärt mig, så nu ska jag berätta hur jag har det här i landet som heter Halland.

Jag har det bra.

Förut bodde jag tillsammans med nio andra kattungar och så tre vuxna, men så blev jag hämtad av pv och bloggmadamen och vi åkte i nåt som heter bil, till det gula huset på kullen.

Här bor också en stor, svartvit katt som heter pElle.

Från början var han bara jättesur och arg och vresig på mig, men nu har han blivit snäll och ibland händer det att han leker med mig.

Den bästa leken är när jag får jaga hans svans, då, när han viftar med den .. men den leken tycker inte pElle är så himla kul, nej, det brukar sluta med att han morrar åt mig.

Och så har jag fått börja gå ut lite.

Det är mest pv (han kallas så, pensionatsvärden) som släpper ut mig och då säger matte (vi kan kalla henne för det) att "ja, ja, du får skylla dig själv om nån rovfågel tar honom och tänk, om han ....!", men sånt bryr sig pv inte om .., utan han låter mig komma ut på gräsmattan och jag får följa honom och hämta ved och sånt.

En gång gömde jag mig under altanen och då blev pv ganska skraj och ropade på mig jättemycket, jag tror att han tänkte på vad matte skulle säga om jag var borta, det är vad jag tror.

Ibland får jag vara ute på altanen.
Den är jättestor och där finns mycket att titta på, det gillar jag.

Men allra, allra mest tycker jag om att ligga ovanpå soffan Ektorp, så där nära fönstret .., för där är det så varmt från elementet.

I eftermiddag har vi legat där alla fyra . matte, pv .., pElle och jag själv.

Pv läste en bok, men matte hon nästan sov.

Hejdå alla!

Från sigge nilsson."

10 kommentarer:

Linda sa...

Sigge Nilsson, du är jättesnygg, nästan lika snygg som pElle :)
Jag tycker du är jätteduktig som redan har lärt dig blogga, det är tur att du har pElle som kan lära dig så mycket!
Jag tycker det är underbart att få se filmsnuttarna på er, du förstår, min lilla katt finns i katthimlen numera och jag saknar henne så mycket, men när jag ser era filmer så blir jag så varm i hjärtat.
Massa kli bakom öronen och nosgos från mig.

Tankevågor sa...

Hej Sigge! Jag tycker minsann att du är en mycket stilig kille! Dessutom en klok sån som väljer fönsterbrädan ovanför elementet som sovplats.
Man vill ju ha det varmt och gott nu när det är vinter.
Värm nu mattes mage och fortsätt sätta fart på Herr pElle och klart du ska hjälpa PV att hämta veden! Man kan upptäcka mycket spännande på en ved-hämtar-tur!

Kramklapp från
Lisbeth

Elisabet. sa...

LindaLotta: hej du! Matte har berättat om Selma och att ni har varit så ledsna .., ja, det kan man minsann förstå .., dom skulle nog bli jättedeppiga om det hände mig nåt också. Tack för kliet. Jag har några små loppor kvar, nu for dom nog bort!

Londongirl: åååå, tycker du verkligen att jag är stilig ..! Och klok! Det ska jag läsa upp för pElle!
Jag tycker att det är jättespännande att följa pv ut och hämta pv .. men vet du, jag har sett nånting som flaxar och har sig, matte säger att det är FÅGLAR .., och säg det inte .. men jag ska försöka fånga en någon dag.
Kramklapp till dig också!

Elisabet. sa...

Londongirl: hämta VED, ska det stå. Jag är inte så van vid såna här bokstäver.

annannan sa...

Om jag får bli katt i nästa liv så ska jag bli en sån där med ränder på¨, som du, för det är stiligt det. Ja, vita mustascher i det svarta som pElle har är också flott.

Jag har sagt till din matte att hon ska läsa en bok för er, som heter När Findus var liten och försvann. Har hon gjort det, tro? Den handlar ungefär om det du berättar idag.

Elisabet. sa...

annannan: ååååå, det har matte alldeles glömt bort, men nu har jag påmint henne och hon säger att hon ska ändå åka in på biblioteket i veckan och DÅ ...!

Vilken tur att du påminde henne. Min matte är ganska disträ ibland, men det vet du kanske om redan?

Jaså .., jaha .., du tycker att jag är stilig?

,-)

Hälsningar från sigge.

Anita sa...

Hmmm.. Jag, Smulan, hittar ditt brev på konstiga vägar.. men så här är det:

Jag är född i Danmark. Kom på konstiga vägar till Norrland och till en matte där som jag tyckte så mycket om. Jag låg på hennes hals varje natt och matte tyckte lika mycket om mig som jag tyckte om henne. Men hennes hundar tyckte inte lika mycket om mig som matte!! Kan du förstå det? Jag gör det inte...

Nåväl, jag fick ett nytt fint hem där jag fortfarande bor och trivs jättebra. Men min förra matte glömde mig inte. Hon gav sin blogg (och hemsida) mitt namn; Smulan, vilket jag känner mig väääldigt stolt över!! Min förra matte minns mig fortfarande och skickar ofta hälsningar till mig. Jisses vad glad jag blir!

Sigge - jag tycker du är ganska fin - fast lika fin som jag är du nog inte...;)

Lycka till med ditt nya framtida liv - jag tror du får ett fint liv i Halland med pElle och din nya matte och husse!

Gott nytt år med mycket klös!
Smulan

tomasrj sa...

Hej Sigge! Jag tycker att du är jätteduktig på att skriva och stava, fast rättstavningsprogrammet kanske hjälper dig lite!? Hur som helst så låter det som att du är lika snäll och duktig som de båda katter som bor hos min granne, men som ibland vill vara hos mig när grannen är bortrest och det blir ensamt. Nafsa pElle lite i svansen från mig ;-)
Och du, fortsätt att skriva lite på bloggmadammens webbspejs.

- sa...

Oj,oj du er en meget pen liten katt.

Hils til Pelle,så ikke han blir sjalu for at du også har begynnt å blogge.

Hälsa ochså til bloggmadamen herself och PV.

Kraaaaaaaam fra Norge

Elisabet. sa...

smulan: oj, matte läste upp vad du hade skrivit och både jag och pElle började nästan att gråta, så rörda blev vi, - pElle mest -.

Du är nog en väldigt snäll matte som kommer ihåg Smulan ännu.
Hälsa till henne från både mig och pElle är du snäll!

Tomas: Hej du! Tja .., matte kollar så att jag stavar rätt, men det blir lite fel ibland ändå och hon är av den sorten att hon har lite bråttom i livet och då kan det hända att nån bokstav blir tokig.

Du verkar också vara en snäll typ som ger andras katter mat. Om jag hade bott nära dig, då hade jag nog också kommit och hälsat på.

Nån i Norge: det är kanske du som är Bente? Pen .., det vet jag inte vad det är .., men matte säger att det betyder att jag är fin. Och sjalu vet jag också vad det är .., men pElle .., han är allt lite sotis .., ja du vet, nu har han OCKSÅ börjat ligga ovanpå soffan, det har han ALDRIG gjort tidigare! berättade matte. Fast vi är jätteväner, han och jag.

Nu ska jag gå och lägga mig.

Jam, jam till alla vännerna!