fredag 1 januari 2010

Den första dagen ...


Efter en natt hos vännen Torun i Staffanstorp, skriver jag litet brev på familjens kylskåpsdörr.
Det var då det.
När jag var ensamseglare.


... på det nya året .,. är snart tillända.

pElle äter mat .., och hoppar sedan upp på pallen vid elementet .., den där härliga platsen där det är så varmt och där lille sigge nilsson har legat och sovit mest hela tiden.

Och sigge, han tycker inte endast om tv-program om skator, nej, han har med stort intresse tittat på På Spåret, ja, i alla fall delar av programmet.

Helt klart blev jag impad av pv som tog Bologna på 10 poäng .., ja, idag kammade han för övrigt hem många rätta svar.

Och nu .., Bo Kaspers orkester som önskar mig en stilla natt ..., framför mig på bordet en ljuvligt doftande hyacint ..., mörker utanför fönstret ... och jag tänker att livet känns så bra, så man är rädd att nånting ska hända.

Som den fyraåriga lilla flickan som är försvunnen i Malmö.

Arma anhöriga!

Sånt kan man också tänka på.

8 kommentarer:

anna of sweden sa...

Den känslan har jag ofta. Att det är så bra att jag är rädd för att något dåligt ska hända.

Många kramar!

Bloggblad sa...

När jag var yngre gick jag alltid omkring med ett slags katastrofberedskap - men det tär på själen. Så nu är jag såååå nöjd och glad så länge alla omkring mig är friska och pigga, försöker suga ut det gôttaste av nuet. Inte släppa fram några andra bilder.

För vi är ändå aldrig beredda... i mina tankar kommer varje dag bilden av min gulliga kollega - som inte hade en aning om när vi pratades vid för ett par veckor sen, att hennes liv skulle ta slut om något dygn.

Så jag passar på - men visst, jag blir förstås bedrövad av andra som drabbas. Men om vi skulle bära alla världens sorger... näe. Det går inte.

Elisabet. sa...

anna of sweden och Bloggblad: det är bara i yttersta nödfall jag tänker såna tankar .., i vanliga fall njuter jag storligen av tillvaron.

Men man kan ju heller inte undgå att fundera över andra som har det värre, det är så jag menar.

Anonym sa...

PV kanske hörde hur det spekulerade jättetyst i buren,för det gjorde jag och sa Bologna högt och maken blev så impad.Men sedan sa jag som det var.Man vill ju inte fuska i tävlingar..../babsan

Elisabet. sa...

Babsan: akta dig, nu blev han putt på dig .-)

Han har varit i Bologna och kanske just för att den räknades eller räknas som en Röd Stad .., det var i ungdomens dagar det .-)

Anonym sa...

Trodde inte alls PV fuskade!!! Han är nog en väldigt allmänbildad man./Babsan

Elisabet. sa...

Babsan: åja, nu ska vi inte ta i här ,-))

Anonym sa...

Jodå, Babsan, det tycker jag visst att vi kan göra.

PV