onsdag 9 december 2009

Insikt nr 175 (som borde ha rubriken: så liten är världen ...)

Igår, på väg in till det lilla sjukhuskapellet i Ljungby, säger pv plötsligt: "tänk .., när mojan var väldigt ung och väldigt sjuk så hamnade hon på sjukhuset här i Ljungby och minns jag inte fel pratade hon ofta om en doktor Lindgren som hade varit så oerhört snäll och vänlig mot henne ..., jag undrar om det inte är Monets morbror .., ja, hon skrev om honom i en kommentar".

Det är vad han säger
.


Och nu, när jag har skrollat lite bland alla kommentarerna, hittar jag verkligen den där kommentaren som han tänkte på.

Monet sa...

"Och vet du Elisabet, jag som tänker på alla konstiga händelser som förbinder oss alla....

som när ....du skriver om att pElles matte nu är på Ljungby Sjukhus.
Under väldigt många år var min morbror, Elis Lindgren chef för detta sjukhus.

Vid ett dramatiskt tillfälle brann hela läkarbostaden ner och de förlorade allt. Själv vet jag precis hur det såg ut på lasarettsområdet och många somrar tillbringade jag på deras sommarställe mitt i djupa Småland när Ljungby.

Som det krävs specialkompetens för att uttala rätt."




3 kommentarer:

Monet sa...

Men Thomas och Elisabet. Så rörd jag blir. Och det är klart att det är min "morbror Ela", Elis Lindgren, som var en institution i Ljungby som också tog hand om Gunvor när det begav sig.Snällare än snäll fanns inte.

Jag är så glad för alla senare berättare som just beskriver en fin, empatisk och engagerade doktor, som han var, Elis Lindgren, chefsläkaren på Ljungby Lasarett. Han har en fin gravplats tillsammans med min mormor och sin hustru Agnes på Vreta Kloster vid Linköping. Fina vita stenar nära klostret för den som vill lägga en blomma någon gång.

Och jag är så till tårar rörd över det som hänt er, kan inte säga mera.
Stor kram

Elisabet. sa...

Monet: ja, tänk så liten världen är .-))

Och så stolt du kan vara över din morbror som tydligen hade gjort ett sådant starkt intryck på den där lillflickan Gunvor.

Monet sa...

Elisabet: ja, hon var inte den enda, jag har senare i livet träffat andra som vittnat om hur älskad och omtyckt han var. Och vilken fin doktor han var.

Ska skicka dig en bild så får du/Thomas se hur han såg ut, han som tog hand om lillflickan!