torsdag 26 augusti 2010

Att tyda drömmar ...



Och så är dom där igen; drömmarna där jag alltid har glömt nånting!

I natt har jag alldeles glömt bort att ge stövarna mat och från köksfönstret i Malå ser jag hur dom står och hoppar mot dörren i hundgården .., svansarna går av och an och jag säger till mamma - som plötsligt har återuppstått från det döda eller aldrig lämnat detta jordeliv -, "men åå, hur kunde jag glömma att ge dem mat .., dom fick inte igår heller!" och mamma tar fram en stor hink med matrester från hotellet; det är revbensspjäll och torrfoder om vartannat och medan jag gör i ordning hundskålarna, upptäcker jag att skolan har börjat och aldrig att jag kommer att hinna i tid .., och mina byxor är försvunna och i drömmen bär jag svarta badbyxor av herrmodell.

Det blir cykel till skolan och cykeln är en slags chopper, med styret så högt uppe att jag nästan inte kan styra, och väl framme vid skolan meddelar några elever att hemkunskapen, den håller nu till i scoutstugan uppe i Tjamstan och Kerstin Sjölund är lärare.

Då har det plötsligt blivit meterdjup snö.

"Hjälp, hur ska jag kunna förklara den här frånvaron ..?" är allt jag tänker på medan jag plumsar i snön upp mot berget.

Då, äntligen, seglar drömmen sin väg.

Vad är det min själ vill berätta för mig?

Det undrar jag.

4 kommentarer:

Monet sa...

Såna drömmar brukar man "få" när man inte riktigt är klar med något. Och när det gäller ditt framtida jobb är det ju inte riktigt klart än. Jag tror det är det det handlar om.

Ingela sa...

Jag tycker att det är fantastiskt hur mycket du minns av dina drömmar. Det är ovanligt att jag minns, och om jag gör det så är det oftast bara som fragment.

Elisabet. sa...

Monet: drömmar om att jag glömmer saker, det har jag haft sedan jag var tonåring .., det är lika hemskt varje gång.

Ingela: man drömmer säkert hela natten, men efter fem på morgonen, då kommer jag ihåg nästan allt, känns det som .., det är då jag kan se det hela som en långfilm!
Jag kommer t.ex. exakt ihåg hur det såg ut när jag tog cykeln och gav mig mot hotellet och svängde vänster mot simhallen och snön som var mer än meterdjup ...,-)

Gerd sa...

Du kanske funderar på att flytta till Norrland igen, med snö och kyla 10 månader per år....