tisdag 24 augusti 2010

Såja.

Nu har jag läst ut boken som pv tyckte var så fenomenalt bra, Henning Mankells "Den orolige mannen".

Vad tyckte jag då?

Ja, om man är intresserad av u-båtar, roddbåtar, spioneri, militära hemligheter och strategier och annat inom den kategorin, ja, då är det nog en toppenbok.

Annars är den som vilken bok som helst.

Men liiite spännande mellan varven.

Betyg: 3 fönster av 5.

17 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Jag gillar deckare, både svenska och engelska, men har alltid haft svårt för Mankells böcker. Jag fångas helt enkelt inte av dem.

Moster Mjölgumpa sa...

Just de där sakerna är nog de som intresserar mig minst. Tack för att du varnade mig för boken...

Anonym sa...

Min förra kommentar försvann.Jag har gillat alla böcker av Mankell och den denna gjorde mig inte besviken alls.Men boken är vemodig då man förstår vad som kommer att hända/Babsan

Monica sa...

Bra tycker jag med du recenserar här, litar helt på dig;-)

pralinen sa...

mannen läser den nu, jag tror jag skall prova trots allt... läser minst en bok i veckan så jag behöver många :-)

Elisabet. sa...

Anna-Lena, Moster Mjölgumpa, Babsan, Monica och Pralinen: den var inte alls usel, men just sånt här - marinofficerare hit och dit och ubåtar och strategier och spioner - det intresserar mig inte det minsta och nog var det intressant att vad som hade hänt med herr och fru von Emke, men för mig tog det här andra över.
Och Wallander söp så mycket .., jag tycker inte om huvudpersoner som blir .., ja, jag tycker att han blev så ..., fånig.
Mera så ,-)

Men läs den du Monica, du kanske tycker att den är aldrig så bra!

Monica sa...

Elisabet, min storebror är i den där branschen så det räcker och blir över;-)jag trodde inte alls boken handlade om sånt så tack för varningen!;-)

Bloggblad sa...

Då vet jag en i familjen som kommer att gilla den. Och det är inte jag... Fast ibland skriver HM om Gryts skärgård, där han bor, och där vi har en del försänkningar - då är det kul. En bok som hette nåt med röda skor var superbra! Den utspelade sig Gryts s-g.

Jag har just läst "Finns inte på kartan" av Carin Hjulström, den gillade jag. Och jag är ganska säker på att Per kommer att rata den efter ett kapitel, men du skulle nog gilla den.

Bloggblad sa...

p.s. Det är jag som lånar på bibblan, Per läser mängder men vill inte gå dit för dom brukar kasta sig över honom, damerna där ... men det är inte hans håriga armar de vill åt...

Elisabet. sa...

Bloggblad: mycket utspelas kring Hårsfjärden. Ska jag skicka upp boken?

Kesu sa...

Älskar att höra andras bokrecensioner. Mera! Jag tyckte den var bra, ibland isade det till ordentligt. Har dock två invändingar.

Ett: för lång. Det problemet delar Mankell med de stora etablerade författarna, i synnerhets deckarförf. Gör en jämförande studie och se hur deras senare böcker svällt jämfört med de första alstren som är minst lika bra.

Två: man får inte plantera ut en massa underligheter och sen bara konstatera i slutet "det får han aldrig reda på". Va? Va? Va? Jag grubblade järnet på vissa frågor (som jag inte vill avslöja här för dina läsare som ännu inte läst boken, men ska.) Det är väl inte så himla svårt att skriva en deckare om man inte behöver ta ansvar för ledtrådarna.

Tack för ordet!

Elisabet. sa...

Kesu: jag tycker att han blev för tjatig .., samma sak .., trött och hem och fram med glas och tankar på ålderdom och ..., han hade, precis som du säger, lätt kunnat korta ner boken en bra bit!

Men det var inte bara det .,. jag vet att det låter så fånigt, men jag har svårt för huvudrollsinnehavare som är ..., osympatiska, haha.

Och det började jag tycka att han var. Som en gnällgubbe.

Anonym sa...

Jag tycker att han framställdes som oerhört mänsklig i denna boken, alla kringtankarna som fanns med gav boken ett extra djup som jag gillade skarpt.
Så det så!!

PV

Elisabet. sa...

pv: ja, men han tänkte ju samma tankar precis hela tiden!

Mian sa...

Hi hi...
Vi har fler böcker till er :) Levereras vid passande tillfälle.
Ni kommer att få recensera mer framöver.

Elisabet. sa...

Mian: ,-)

Ja, jag tackar och tar emot! Skamlöst.

Kesu sa...

Aha, du har fått den levererad av snälla Mian. Hon är en generös läsare.

Intressant att höra dina och PV:s omdömen. Jag tror att det kan ligga en hel del manligt och kvinnligt här. Eller?