tisdag 10 augusti 2010

Flyglektion ... del 1 och 2.



Idag var det flyglektion för hundratals små svalor!

På den första lektionen var det lågflygning som gällde, ja, fram och åter och upp och ner mot det stora rapsfältet!



Efter en liten rast då alla sval-eleverna sitter uppradade på luftledningar och småpratar och berättar om hur läskigt det hela var, - ja, men tänk, snart ska man flyga till Afrika också .., ååå, det nästan pirrar i magen!" - blir det ny lektion, nu på högre höjder.

Då må ni tro att det skriks det ännu mera!

4 kommentarer:

Mian sa...

Jag älskar alla slags svalor! och även tornseglare - det är den absoluta favoriten.
Svalorna känns lite "mänskliga" på nåt sätt.

Elisabet. sa...

Mian: ja, jag har alltid tyckt så mycket om svalor .. och minns, från min barndom, svalkuttrandet ovanför pappa och mammas sängkammarfönster där det alltid, genom alla år, fanns ett svalbo.

Grannen var jägmästare och hade låtit tillverka svalbon .., fem på rad satt på taket ovanför verandan. Att sitta där och titta på flyguppvisningarna var som att vara på Cirkus.

mossfolk sa...

På ridskolan där jag jobbade hade vi flera svalbon inne i stallet. De där första flygturerna var man mest livrädd, duckade och väjde. Kanske hade de mer koll än det såg ut som och kanske hade det inte alls kört på oss om vi stått stilla. Vi hade iallfall flera elever som inte var det minsta rädda för hästarna, men tyckte att fåglarna var ganska läskiga de där dagarna :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag ska erkänna att jag älskar fåglar av alla de slag! Å, vad dom berikar ens liv!