måndag 9 augusti 2010

Halv sju ...



... cyklar pv iväg till jobbet.

Tjugofyra kilometer enkel väg.

Och jag, som varit så trött och seg dom senaste morgnarna, drabbas av någon obegriplig energi när jag nu är ensam hemma i det gula huset.

En bokhylla kånkas ut från gästrummet .., det röjs i tvättstugan .., återvinningsgrejs hamnar i bilens bagagelucka .., och dammsugaren träder i tjänst.




Nu blir det frukost och repris av ett sommarprogram, nämligen detta.

Och hennes bok Gittan och gråvargarna har jag nog läst hundra gånger för Emil och Emma!

Jag älskar den!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tycker verkligen att han är imponerande hurtig -pv!

Gittan och gråvargarna var en av de barnböcker som skulle analyseras under sommarens litteraturvetenskapskurs. Det är en jättefin bok (som (på gott och ont) gick att analysera ungefär hur mycket som helst) :)

Elisabet. sa...

mossfolk: jag lyssnar just i denna stund när jag läser din kommentar på Pija Lindenbaum och hon berättar där hur boken analyserats fram och baklänges och åt alla håll och kanter ,-)

Man hör tydligt att det är nog inte meningen att den SKA analyseras ,-)

Varför får saker och ting inte Bara Vara ...? tänker jag.

Sven Teglund sa...

Pijas sommarprogram var verkligen bra! Det hade ett innehåll, personligt och intressant, som jag tycker att många andra pratare saknade i år. Tyvärr har jag inte läst några av hennes barnböcker, får väl besöka biblios barnavdelning för första gången på många år!

Imponerande långt pv cyklar varje morgon, han måste ju ha superkondis. Själv har jag 7 km, och det räcker gott för mig. Särskilt när det är snöyra (jag cyklar hela året)

Det är skönt att ha energi på morgonen. Då känns det som om man tar tillvara tiden. Jag däremot är trött idag, saknar geisten. Det är åska i luften, det är kanske det.

mossfolk sa...

Det där med analysering har vi kommenterat många gånger. Tänk vad författarna måste bli förvånade när de får veta vad deras böcker egentligen handlar om ;)

Linda sa...

Lite av den där energin mottages tacksamt söderöver.
Hittills idag har jag:
- ätit frukost


Ja, det var bara det...

Trillingnöten sa...

Hennes böcker är fantastiska :)