onsdag 11 augusti 2010

Ho-ho ...!!

Vi pratar jobb och detta att söka nya arbeten.

Och då tänker jag att så här skulle jag vilja göra: jo, jag skulle vilja skriva en annons som lyder ungefär så här.

"Här finns en 56-årig madame som gärna vill arbeta och gärna som någon slags mormor i ett företag .., att få göra frukost och fint och skriva ut papper som ska skrivas ut och ta emot kunder eller gäster och pyssla om och svara i telefon, typ nån slags receptionist .., och hade yrket sjukhusvärdinna funnits nu, hade det varit PERFEKT, det är jag helt övertygad om.

Och nej, jag kan inte ha miljoner bollar i luften, men jag har andra goda egenskaper, ja, om jag nu får säga det själv.

Jag tycker om att ge service, faktiskt så älskar jag den biten!

Och jag är ganska snabb av mig; det händer att jag har för bråttom, jo, det ska erkännas.

Och så är jag rätt snäll också, mellan varven.

Heltid behövs inte alls, men minst halvtid.

Svar till 56-årig madame allt uti landet Halland."

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Hade jag ett företag o fanns där ikring Halmstad så skulle jag anställa dig på direkten som "trivselvärdinna". Reception o allmänn service funktion o då självklart enbart halvtid!!

Stor lycka till kram

S o F sa...

Jag tycker du ska satsa på det du skrev om tidigare; B&B - då får du göra allt det där som du tycker om.

Svara i telefon gällande förfrågningar och bokningar, ta emot gäster, fixa o dona och göra det trevligt, göra mysiga frukostar, sköta pappersarbetet för B&B-företaget och ingen stress från chefen för det är Du! :)

Tror inte ens du behöver göra nån reklam - det är bara att göra små blänkare här på bloggen.

SoF

Anita sa...

Elisabet,

Med en sån annons borde du få drösvis med svar!!

Om inte, så får de skylla sig själva! Så det så.

Steel City Anna sa...

Jag brukar intervjua folk ganska ofta och det jag brukar fokusera på mest är om de verkar vara rejäla, rediga människor med värme i blicken. Sen kommer man kanske inte alltid hela vägen med det, men iallafall minst lika långt som folk som kan prata för sej om sin laganda och stresstålighet och diplom och examen i det ena och det andra. Och det är himla svårt att hitta rejäla människor nuförtiden! Jag skulle gärna vilja att vår jobbannons löd: Du ska ha sunt förnuft och kunna ta hand om dej själv och andra på ett kärleksfullt vis. Om folk hade det så skulle resten liksom trilla på av sej självt.

Och service, det är verkligen inget man kan ta för givet, så du borde vara en guldklimp :)

Elisabet. sa...

Till er alla: fast ikväll leker jag pensionatsvärdinna till Mian och hennes vän Jan. Det har varit såååå roligt och efter räkgrytan blev det promenaden - den sedvanliga - och nu har alla gjort natt, utom värdinnan .-)

Elisabet. sa...

Anna J: om jag vore chef skulle jag söka människor med det du räknar upp.

Och det är klart att dom ska vara bra på det man vill anställa dem till, men för mig är det där mänskliga så oerhört viktigt.

Varma människor .., när jag tänker efter vilka jag saknar mest från Ystad, så är det människor som just har varit generösa med sig själva och haft glada och varma ögon och inte minst: lätt till leenden.