fredag 10 september 2010

"Ein, zwei, drei ..., Hitler polizei!"


Det får poliser veta att dom är när det blir kravaller i Malmö.

Jag säger som jag har sagt förut: aldrig att jag kommer att rösta på Sverigedemokraterna, men obetingat säger jag "ja", jag anser att dom, såväl som andra politiska partier, har full rätt att hålla valtal.

Vad är det för slags demokrati vi annars har?

En demokrati bara på papperet.

Helt ärligt: jag blir spysjuk när jag ser bilderna från Malmö.

10 kommentarer:

anna of sweden sa...

Det är för jäkligt. Alla måste få säga sin mening. Annars blir det riktigt farligt i samhället.

Elisabet. sa...

anna of sweden: ja, det tycker jag med, även om man inte håller med dem.

Peter sa...

I Sverige har vi under lång tid haft demokratiska "friheter", reglerade i lag, som vi varit stolta över och som vi lyft fram då vi fördömt stater i vår omvärld - friheter vi sagt oss vilja värna om.
Frihet att yttra oss muntligt såväl som skriftligt, frihet att ha åsikter, frihet att tillhöra annan religion än den protestantiskt kristna - för oss grundläggande friheter.

Några av dessa friheter håller nu långsamt på att förlora syre, och det skrämmer mig.
Det skrämmer mig att Sverige är på väg att bli ett samhälle där kritiska åsikter inte längre öppet får framföras, alltmedan de inte bara gror utan frodas överallt där åsikter inte behöver vara politiskt korrekta, dvs i vardagligt umgänge människor emellan.

Det skrämmer mig också att Sveriges politiska etablissemang accepterar att seden inte behöver tas dit man kommer - inte mest för att jag har något väsentligt emot främmande kultur och religion, utan för att jag är mycket orolig över vad som kan komma ur missnöje när missnöjet blir tillräckligt stort.
Historien har en otäck tendens att upprepa sig, och det finns platser där marken gungar betänkligt av trampande stövlar...


Beträffande Sverigedemokraterna har jag ännu inte hört eller läst något i deras partiprogram som strider mot våra grundlagsstadgade rättigheter och friheter.
I deras program kan jag inte heller finna något som skulle kunna betecknas som rasistiskt eller utgöra hets mot folkgrupp. (Enskilda medlemmar har förvisso gjort uttalande som legat farligt nära detta, men att med dessa som grund anse hela partiet och partiprogrammet som varande rasistiskt är precis lika illa som att döma alla skåningar, stockholmare eller invandrare efter de som utför kriminella handlingar.)

Vidare skrämmer det mig också att ordet rasist används som slagord av alla som vill framstå som politiskt korrekta - utan att ha en aning om ordets verkliga betydelse och innebörd. Man bör vara försiktig med ord...

Jag delar din åsikt, att aldrig rösta på Sverigedemokraterna, men jag välkomnar deras kritiska hållning i frågor som alla har åsikter om, men som få vågar ventilera öppet - för till skillnad mot många tror jag att öppna samtal och diskussioner är något som kan föra oss mot ökad förståelse och integration.

Hälsar herr fotograf

Steel City Anna sa...

Klokt sagt av Elisabet och herr fotografen!

anna of sweden sa...

Nä, det måste man inte. Verkligen inte!

Elisabet. sa...

Till er alla: ja, jag vidhåller det jag skrev igår. Och på nyheterna nu på morgonen hörde jag att en SD:are hade misshandlats i sitt hem av två män, nej, jag tycker att det är rent vidrigt.

Är det inte till syvende och sist så här, att det är upp till oss andra .., och till politiker från andra partier att locka väljare med sina åsikter och lyckas man inte med det, då får man finna sig i att respektera att människor röstar på andra partier och då ska dessa också respekteras.

En urholkad demokrati, det tycker jag att det är annars.

Och hur blir det i förlängningen när andra demonstranter inte tycker att vänsterns åsikter är dom rätta och börjar misshandla och kasta ägg när Ohly pratar och ringer på och spöar v-symptatisörer?

Eller folkpartister eller sossar?

Alla dom här luvförsedda ungdomarna som anser sig ha Den Rätta Tron och förvägrar andra rätten att hålla möten, nätack, från mig får dom noll sympati.

Amen ,-)

Vonkis sa...

Om de inte får komma till tals blir de bara martyrer, och det är det de vill de däringa SD:arna.

Tror att Filip och Fredrik har kommit på ett bra sätt att motarbeta dem

http://vonkis.blogspot.com/2010/09/alskade-filip-och-fredrik-valkuppar-sd.html

Eller så kan man göra som folket i Umeå gjorde när partiet var där uppe.

"Allra sist spelade de (SD, min kommentar) sin låt Blåsippans väg varpå en av torghandlarna vred upp ljudet på sin stereo & överröstade dem med John Lennons Imagine."

Vonkis sa...

Citatet ovan hämtade jag från en kompis fb-sida.

Bert sa...

Yttersta vänstern och yttersta högern, dvs AFA o likn, samt SD och liknande, har mycket gemensamt och kan ta varandra i hand.

Bert sa...

Yttersta vänstern och yttersta högern, dvs AFA o likn, samt SD och liknande, har mycket gemensamt och kan ta varandra i hand.