söndag 5 september 2010

Och när jag vaknar ...



... är ingenting som vanligt.

Jag hör hur pv fumlar med blodtrycksmanchetten.

Hjärtflimmer på gång.

"Ja, jag började känna av det vid halv fem, men det brukar gå över .. fast inte den här gången", säger pv lugnt.

Det blir rask transport med färdjänst (chaufför är syster Nilsson) till akuten.

Där är det lugnt och fridfullt.

Personal på väg hem efter nattjänstgöring.

Tv:n i väntrummet ännu inte påslagen.

Och jag åker hemåt, himlen är blå och havet lugnt och stilla.

7 kommentarer:

-B- sa...

Krya på deg PV :-)


Stooooooooorog varm kram

Tankevågor sa...

Det känns alltid så oroligt när det handlar om hjärtat men det här ska säkert gå bra Elisabet! Det gäller att få ordning på hjärtrytmen eller hur?
Hälsa honom att han ska krya på sig!

//Lisbeth

Bert sa...

Trist! Men är det "flimmer" eller "fladder" han har. Det är tydligen skillnad. För jag drabbades av det som kallades "förmaksfladder" under 2002 och 2003 ett par gånger. Det sas vara ofarligt, men obehagligt (det kan jag skriva under på). Sedan hade jag ett par återfall några år senare. Ingen behandling mer än ett råd att om det håller i sig i mer än ett dygn, ska jag höra av mig.

Hälsa pv!

Cecilia N sa...

Krya på dig, PV.

Elisabet. sa...

Till er alla: ja, jag vet inte om det är fladder eller flimmer, han har haft det i många år, men sedan han fick medicin som tas morgon och kväll, har det varit riktigt bra.

Det var väl för nåt år sedan han hade det sist?

Och som sagt var, hans pappa hade precis samma variant och hann väl få tio elkonverteringar innan han tackade för sig, - men hann då ha ett långt liv -.

pv säger själv att det är flimmer.

Monet sa...

Jo, det är förmaksflimmer han har, vi pratade ju om det när vi sågs. Trist att det skulle komma, även vi drabbades ju av försening av vår sverigeresa pga detta och det ska nu följas upp när vi väl är hemma igen.

Hoppas det ger sig av sig självt som det brukar men som sagt, ska något göras måste det ske inom 48timmar, längre ska man ju inte vänta. Men allt det där vet pv själv.

Elisabet. sa...

Monet: nu har han ringt och ska hämtas hem om en timme. Det hade gått bra. Och ja, det är förmaksflimmer, inte fladder ,-)