fredag 10 september 2010

Ömsom vin ....



Igår: hjärtevärmarpost.



Idag: ett nervbesvärsframkallande brev från Handels a-kassa.

Och det säger jag er, vid eventuell arbetslöshet, se då till att ni inte har varit sjukskrivna det senaste året.

Nu har jag 1. mailat min chef ..., 2. ringt Försäkringskassan och talat med underbar handläggare .., 3. mailat någon människa hos Handels .., 4. postat ett brev till min chef (som också kommer att behöva nervlugnande medel när han sprättat upp det ...).

12 kommentarer:

S o F sa...

Suck...!

Sådant här är jag INTE bra på att hantera.
Blir trött bara jag läser om det här hos dig.

Varma nervlugnande hälsningar!

Mian sa...

Sånt där suger energi...

Anonym sa...

Oj Oj, tycker synd om dej. Har själv varit inne i denna karusell som sjukskriven på deltid. Man ska vara stark som sjukskriven och arbetslös, och det suger. Lycka till Elisabet och hoppas att det går bra för dej. Kram Gun-Britt

Monica sa...

Verkar vara rent förfärligt alla såna kontakter åtminstone för folk som skött sig i alla år, har en väninna som fortfarande behandlas för sin cancersjukdom och jobbat heltid och mer i 35 år som sjuksköterska och 100% är för tungt nu så hon har 25% sjukskrivning och jobbar 75%, hur hon får kämpa för det! Ifrågasatt varje dag verkar det som. Och för mycket det att jobba 75%! Hon är märkt av sjukdom och behandling som hon går igenom. Och så alla friska 20-åringar som ligger hemma och spelar dataspel med bidrag! Och som inte orkat göra läxor så de åtminstone blev godkända. Och får gå på kurser och Kom-Vux om och om igen. Nu hör jag precis att dessa ungdomar är stoppade tills de fyllt 25 år för de förstörde moralen på gymnasiet när de visste de kunde gå om alltihop med detsamma efteråt. Så nu får de spela dataspel till 25 år med bidrag OCH sen gå på Kom-Vux! Pris vare vårt land!

Anonym sa...

Nästa söndag kan man välja vägval!
Solidaritet, välfärd eller skattesänkningar :-)
/ gunnar i vaplan /

Elisabet. sa...

Gunnar: fast solidaritet är enligt mitt sätt att se inte alls något som är förunnat enbart vänstermänniskor.

Jag tycker nog att jag är minst lika solidarisk som många andra och röstar inte vänster .-)

Pampar från (s) skor sig minst lika mycket som från andra partier. Jag tror inte på det där längre.

Men jag respekterar din åsikt, Gunnar .-))

Anonym sa...

Elisabet: Jag vet att du inte är "rödgrön" och det respekterar jag så klart. Kunde bara inte låta bli att kommentera ;-)
/ gunnar i vaplan som röstar på V /

Elisabet. sa...

Gunnar: jag vet ,-))

Du får vara illröd, det spelar ingen roll. Det är härligt med människor som står för sina åsikter.

Och här i huset finns ju en också som är rödgrön, så det jämnar ju ut sig .-)

Mellan varven är det häftiga diskussioner här kan jag lova dig .-)

Evas blogg sa...

Åh detta byråkrat Sverige!

Mian sa...

De regler för t.ex sjukskrivning och arbetslöshet som gäller nu och som även du nu dessvärre verkar ha drabbats av, vilket politiskt block har styrt upp dessa?
undrar en nyfiken röd vän till dig som inte kunde låta bli att kommentera ;)
(och som SJÄLVKLART respekterar att man får rösta precis på vilket parti man vill, bara man försöker följa sitt hjärta och funderar på vilka värderingar som är viktiga)

Det finns många som har ont i magen varenda dag nu för tiden, p.g.a. nuvarande regler för t.ex. sjukskrivning. Monicas exempel (här ovan i kommentarerna) med den cancersjuka kvinnan är bara ett av många många.

Elisabet. sa...

Mian: det är inte DET som är ångestframkallande för mig (men som säkert kan vara det för många andra), utan att arbetsgivarintyget från chefen var ofullständigt ifyllt och skulle kompletteras ..., och jag vet att det tar t i d för honom .-)

Och ja, det är inte bra att sjuka människor jagas till jobb (men dit hör inte undertecknad),det håller jag med om.

Det är inte heller bra att 140 människor om dagen sjukpensioneras.

Det ska förstås vara måtta åt alla håll.

Anita sa...

Att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingens regler behöver göras om radikalt (vilket regeringsblock som gör det är skitsamma) men något måste göras innan fler människor hamnar i ett definitivt utanförskap.

Själv har jag röstat redan. Är f.n. en politisk vilde som i år röstat olika i de tre valen... ;)Jag tror faktiskt inte på nåt parti just nu! ;)

En fin söndag!