tisdag 26 juli 2011

Hit-och-dit-tankar ...


Världens längsta katt - sigge nilsson - han tänker nog att det var bättre förr.
Ja, innan den där hunden anlände till det gula huset på kullen.


Med kaffekoppen framför mig och en rostad macka i ena handen, sitter jag och tänker.

Jag tänker på hur bra jag tycker att SVT:s Anna Hedenmo har skött programledarrollen i Aktuellt de senaste kvällarna och jag tänker också på den unge semestervikarien (?) som på fredageftermiddag kanske trodde att han skulle åka till studion för att rapportera om blixtnedslag på Gotland .., och i stället hamnade i k a o s och hela tiden kom nya fasansfulla uppgifter i hörsnäckorna, men ändå skötte han det - efter förutsättningarna - så bra.

Och jag tänker på den något äldre kvinnliga reportern som rapporterade från Oslo och som gjorde det med en sådan oerhörd värme i rösten.

Hon var helt p e r f e k t!

Ibland ..., tänker jag också på SÄPO:S expert som mer än en gång har befunnit sig i studion och säkerligen har vettiga saker att säga angående jakten på terrorister, men hela tiden gör det med ett snett leende i mungipan.

Det är som om orden och kroppen inte är synkroniserade.

Det blir fel.

Och igår tänkte jag på den kvinnliga representanten från tidningen Aftonbladet som i en radio-telefondebatt hela tiden bara pratade-pratade-pratade och snäsigt och ytterst arrogant körde över andra som hade ordet och tanken slog mig att jag aldrig mera i livet skulle köpa den tidningen, vilket jag ändå aldrig gör, men ändå.

Sånt kan man tänka på.

Och nu har jag tänkt klart.

7 kommentarer:

baratradgard sa...

Har precis börjat läsa i nyutkomna retorik-boken "Snacka snyggt" av Elaine Bergqvist och precis exakt de här sakerna skriver hon om i första kapitlet.

Man måste hålla ihop kroppsspråket och budskapet!

Hedgren sa...

En god vän till mig som jobbat på tv4 nyheterna tidigare men nu frilansar tackade tidigare i somras ja till att hoppa in och jobba ett par veckor nu i sommar. Ja, han hamnade mitt i alltihop. Även han skötte det jättebra vilket jag talat om för honom. Glömmer aldrig när han hamnade mitt i det fruktansvärda på Roskildefestivalen....
Jag tycker också att Anna Hedenmo varit bra.

Anonym sa...

Ja, Elisabet! Jag håller med dig i dina funderingar. Det har varit många olika intryck under de senaste dagarna utöver själva tragedin. En man jag beundrar i detta sammanhang är Norges statsminister, så samlad o klok samtidigt som han visar sina känslor. Kram fru Grå

Elisabet. sa...

baratradgard: Ja, det är verkligen så. I ett bageri där jag ibland handlar bröd, står en kvinna och ler mot kunderna, men det är som om leendet inte kommer inifrån.
Det är som om hon har satt dit det just innan hon ska expediera. Det känns helt enkelt inte äkta.

Kerstin: ja, det måste ha varit en fasa, för den som kanske inte har så mycket erfarenhet och så kastas in i detta! Heder åt dem! (själv hade jag väl förmodligen kräkts ,-)

Fru Grå: Absolut! Jag är sååå imponerad av Jens Stoltenberg och även av Mona Sahlin!

Hedgren sa...

Calle är en driven och erfaren reporter, men han hade nog inte väntat sig att hamna mitt i det här när han bara skulle täcka upp ett par semesterveckor. Och i Roskilde skulle han bara täcka festivalen i allmänhet, men så....

Turtlan sa...

Jag kommer ihåg när Jens Stoltenberg var med i Skavlan. Tyckte redan då bra om honom. En klok och på samma gång ovanligt mjuk person trots sitt yrke och ställning.

Jag har funderat mycket de senaste dagarna hur han orkar? När allt sedan lite lagt sig så kanske allt kommer ikapp honom. Men förhoppningsvis så har han bra stöd runt om sig så han kan få "debreetha" sig regelbundet.

Kanske inte stavas så men syftar på "eftersnack" ungefär.

Jag har både på gott o ont inte sett så mycket på Tv sista dagarna men instämmer i att Anna H säkert varit en pärla!

Elisabet. sa...

Hedgren: ingen är nog förberedd .. men jag kan tänka mig fasan!

Turtlan: håller med .., denne Stoltenberg har varit så fenomenalt bra .., en verklig statsman och så oerhört MÄNSKLIG.