fredag 29 juli 2011

Sannerligen en insikt ...

Nästan var gång jag gör nutidstestet i DN och ser resultatet, beslutar jag mig för att fortsätta med prenumerationen av ovan nämnda tidning.

Jag m å s t e förbättra mig!

Det är kanske det som är avsikten med testet också.

Lite senare:

Ja, ja ..., det är väl inte mer än rätt att det är jag som betalar prenumerationen.

Det är undertecknad som måste skärpa sig.

När pv var klar med testet, stod följande att läsa:

Nutidstestet vecka 30.

9 rätt av 10 möjliga.

Av de 2911 som gjort testet hittills fick du ett bättre resultat än 2791 (95%)

10 kommentarer:

Bert sa...

Ja usch ja. Jag fick urdåligt resultat den här gången 5 av 10!!

Men så fort det blir sportfrågor (nr 9 och 10) så faller resultatet.

Vad gäller populistiska och främlingsskrajsna partier tvekade jag mellan Danmark och Finland. Jag trodde att Sannfinnländarna var rätt stora eftersom de är med i regeringen där efter det senaste valet. Men tji fick jag. Danmark var mitt andra och sista val. De verkar väldigt märkliga i sin människosyn och har skapat många konstiga bestämmelser och lagar.

Elisabet. sa...

Bert: jag fick urdåligt .., 4 av 10, det sämsta hittills! Men jag satt intill pv och kollade .., han gissade lite han också ,-))

Monet sa...

Det där var egentligen så svårt att det inte är kul. Man ska ha rimliga chanser tycker jag. Vem håller reda på bordtennisveteraner och Sierra Leone-pojkar?
Jag hade rätt på politik och kultur och är nöjd med det.

Elisabet. sa...

Monet: men sportfrågor klarar jag nästan alltid, det är för MIG viktiga saker ,-)

Däremot åker jag ofta dit på musikfrågor.

Rexxie sa...

5 av 10 här med, och precis som Bert faller jag på sportfrågor! Vem sjuttsingen bryr sig om Jörgen Persson spelar i OS för sjätte eller sjunde gången? Han har ju aldrig tagit någon medalj i OS....

Elisabet. sa...

Rexxie: jag var fullständigt övertygad om att du skulle ha full pott ,-)
"Men Jörgen Persson var ju världsmästare!" hojtar pv från rummet. Han sitter just nu och lusläser DN .., ska förstås ha bra nästa gång också ,-)

Kesu sa...

På en redaktion där jag hoppar in ch hjälper till är en layoutare benhård på att alla ska göra DN:s nutidstest. Hon glömmer det ALDRIG. Ibland har jag tänkt att jag ska göra det när jag sitter hemma en fredag, men jag glömmer det ALLTID. (Jag menar, det är ju liiite lättare att skämmas på sin kammare.)

Nu är det fredag och jag sitter hemma. Har alltså ingen ursäkt för att inte göra det. Tack för påminnelsen! (Nä, jag redogör nog inte för resultatet, särskilt inte när jag ser hur det gått för övriga här. Hua!)

Rexxie sa...

Ja, han var världsmästare för typ 20 år sedan, och jag vet inte riktigt om det kvalificerar honom en plats i Rexxie's illa fungerande minnesbankar...

@Kesu: Någonstans på DN (jag hittar inte var just nu) kan man boka in så att man får ett mail varje fredag med påminnelse om testet...

Elisabet. sa...

Kesu och Rexxie: en gång i ett annat årtusende vann jag Nutidsorienteringen hemma i Malå. Nå, det var ju inte hundra klasser det rörde sig om, kanske två sexor ,-)))

Men nu ..,. nu åker jag alltid dit.
Och det retar mig att pv är så himla bra på att minnas.

Och ja, jag har en sån där påminnelse.

Anonym sa...

Ja det är ju kul att kunna retas med något.
PV