lördag 12 maj 2012

Förmiddag i ett gult hus på en kulle ...

Ibland tänker jag att ..., nä, det är för dyrt att prenumerera på en dagstidning, nu får det vara nog, men så ångrar jag mig alltid .., särskilt när jag har ramlat över nån artikel som faller mig i smaken.

Pensionatsvärden kan läsa dagstidningar på jobbet, det kan inte jag - den tiden finns helt enkelt inte - mina raster är på kvarten ungefär, förutom när jag har heldag, vilket sällan händer.

Och när jag idag bläddrar i gårdagstidningen, då är det just en sån dag som får mig att aldrig någonsin vilja ringa och säga upp prenumerationen!

I Stockholmsdelen finns nämligen ett reportage om människor från olika länder som flyttat till vårt land (eller vuxit upp här) och somliga har verkligen börjat ett nytt liv. 

Modiga människor, så där som Franjo från Peru! 

Eller fransmannen Sebastien som berättar hur han kom på besök från Frankrike och föll pladask för människorna på Lilla Essingen där alla hälsar på varandra, eller i alla fall hälsade på honom .., och hur han har haft bageriet "Petit France" men nu sålt det och i stället tillverkar franska macarons på heltid i sitt bageri på Essingetorget.

Det här är journalistik som jag gillar skarpt!

Och ja, det finns säkert läsare som menar att det här ger en felaktig bild, så här anpassade och lyckliga (?) är väl inte alla som kommit hit från andra länder. 
Nej, säkert inte. 
Men jag tror också att det är viktigt att ge en bild av alla som verkligen klarar sig bra!

Och som grädde på moset den här förmiddagen, så kommer ett annorlunda fönster seglande genom rymden .., det är AP som är på väg till hoppträning med sprallhästen Fiéri.

Själv ska jag inte hoppträna, men arbeta .., tolv till åtta, det blir en kämpig dag med mycket spel och många kunder och jag kan  a n a   hur mina knän ska vara när jag kommer hem vid halv nio.
Om några veckor utökas dessutom öppettiderna till 21.00.

Några tycker kanske att det här är en äcklig bild .., men så här mycket hår fick jag av bara en stunds ryktande på sigge och pElle!! 

M i n s t   lika mycket från harry!
Ryktan som jag inhandlade igår ..., vilken panggrej!

11 kommentarer:

Leina sa...

När Maya hade dött (för många år sedan) Hittade jag en boll av hennes hår i kattborsten... Jag tovade två små hjärtan i rött ylle. I mitten tovade jag in Mayas grå päls... Oj så äckligt tycker många... Det tycker inte jag....

Elisabet. sa...

Leina: så fint!!!
Av Lintes hår gjorde jag en tavla av honom .., i nästan naturlig storlek .,. föste ihop håret till en hund, det blev faktiskt skitbra.
Jag undrar var jag har den?

Christina sa...

Jag gillade också de där reportagen i DN, och hoppas att Franjos kompis från Venezuela också etablerar sig i Hökarängen. Arepas skulle jag vilja prova!

Jag känner igen storleken på hårbollen, suck! Poppan fäller omåttligt två ggr om året och det är precis i samma klass.

Leinas tovade små minneshjärtan lät rörande vackert tycker jag. Hur kan något tycka sådant är äckligt?

Vonkis sa...

Djurhår som Djurhår...

Visst behövs det ges en annan bild av invandrare än den som är så dominerande i media. Såna här reportage är jätteviktiga.

Ruta Ett sa...

Det är konstigt_hår på katten är mjukt och gulligt, men katthår på en tavla är äckligt!
Hår på huvudet är snyggt, men i tvättstället - ja, äckligt.

Jag har broscher tillverkade av människohår och det tycker många är äckligt. Jag tycker de är så vackra.

ab sa...

Jag sparade lite, lite av Winstons päls...

Scrollade ner till kafébordet med bull-assietter - och Elisabet då, nu blev man ju hungrig på bullar och måste gå ut och köpa!

Elisabet. sa...

till er alla: jag tillhör den där skaran som äcklas av hår som ligger i badkaret, även om det är mitt eget - och det är ju fullständigt obegripligt - eller ...?

Men katt, - och hundhår bekymrar mig inte om det är på en tavla ,-)

ab: ja, det är faran när man skuttar runt bland inläggen ,-)

Anonym sa...

Jag är också DN-prenumerant, men bara på fredag-söndag. Perfekt för mig så jag hinner läsa annat också och så blir det lite billigare. Kan inte tänka mig att vara utan min DN. Jag läser den också på nätet, fast papper är bättre.

Elisabet, var har du köpt din borste och vad heter den????

Anne i Mantorp

Bert Bodin sa...

Plutta ut det där håret i någon buske, så ska du se att det kommer fåglar och hämtar bomaterial. Det kallar jag återanvändning.

Elisabet. sa...

Bert: det gör vi också! Vilka sängar småfåglarna får ,-)

Anne i Mantorp: nu har jag kastat omslaget, men det hette nånting med Fool ....ett franskt märke. Hittar du den inte kan jag köpa en åt dig och skicka upp!

Titti sa...

Hejsan
Efter ditt tips köpte vi våran (via nätet) hos Animail,
Foolee Trimkarda Large 209831464
299,00 kr

Titti