tisdag 8 maj 2012

Ikväll klockan 20.00 ...

Det här med sport .., det är ett stort gemensamt intresse i vår familj.
Både i min "första familj" tillsammans med mina barns pappa (vi gick och tittade på DN-galan i Sthlm och såg Anders Gärderud slå världsrekord ..,det var en magisk kväll på Stadion .., och jag minns en fotbollslandskamp i ösregn på Ullevi mellan Tyskland - Sverige och jag hade gåshud av glädje!) och så allt tv-sportande tillsammans med pv och glädjen med stafettvasan och själva Riktiga Vasaloppet.
Vi sitter ofta i vardagsrummet och följer olika tv-sändningar ..., och även om jag många gånger går ifrån och gör annat, så älskar jag själva stämningen! 

Likadant var det i min barndom!! 
Å, jag minns pappa där han satt framåtböjd med papper och penna i knäet och hur han förde noggranna noteringar om skidåkarnas mellantider (detta var före hundradelarns intåg i tv-rutan).., och jag minns Bob Beamons längdhopp som blev världsrekord och Ingemar Johanssons boxningsmatch och Floyd som kom på besök till Malå och uppträdde på Borgen, på utomhusscenen.

Och min störstasyster missar knappt en enda sänding från Olympiska Spel eller VM i skidor eller skidskytte.

Lite senare kommer nästa bild.
Det har shoppats i Liverpool Club Store och så blir det fika igen.

Och sportintresset bara vidgar sig.
Barnbarnet Emil, snart tretton år, är närapå fanatiskt intresserad av fotboll (AIK är laget i hans hjärta).
Gissa, hur glad och förväntasfull han är idag!

På bilden, som är tagen nu på förmiddagen, sitter han och äter frukost på ett fik i Liverpool, tillsammans med sin pappa.
Ikväll ..., ska dom på match och se när Liverpool möter Chelsea!

Att han är "laddad", är nog bara förnamnet.

Inga kommentarer: