onsdag 16 maj 2012

herr nilsson ....

I vanliga fall sover sigge i pannrummet, i den där korgstolen där jag har lagt min mammas fleecekofta som underlag. Och ännu oftare är han förstås ute på nätterna och kommer in när jag har tagit en runda med harry på morgonen och då möter vi en jaaaamande sigge och harry blir alldeles förbi av glädje, för sigge är ju nästan hans bäste vän.

Men igårkväll, just som jag skulle krypa i säng, hördes ett ihärdigt jaaaamande - ett sånt pipjam som kommer från sigge - (han låter som om han alltid är hes!) och då förstår jag att han är i Hildas rum och där har han tydligen varit instängd hela dagen!

Åååå, lille sigge nilsson!
Han blir så glad, så glad och snurrar runt mina ben och hoppar upp i sängen och kråååmar sig och vill bli gosad med och en bra stund är han hos oss, innan han troppar ner för trappan och in i pannrummet och sen vägen ut via kattluckan!

Idag är han hemma när jag kommer från jobbet.
Så jag tar fram ryktan och det här är vad som blev över efter en liten stunds behandling .., alldeles tjockt är det och jag har nu spridit ut det på gräsmattan, så kan småfåglarna använda det efter behag.

Och nu har pilfinkarna flugit av och an och hämtat bomaterial!
Det ser ut precis på pricken som om dom har mustascher och jag blir så full i skratt när dom flyger iväg med näbben fylld med katthår!

Inga kommentarer: