torsdag 17 maj 2012

Som motvikt till humlen ...

ellem i Skellefteå föreslår krolliljor i slänten och jag svarar då att .. nä, jag tycker inte om orangefärgade blommor, för såna liljor har pv i rabatten (mamma hade dem också!).

Men då minsann får jag veta att krollilljor finns i såna här (vita) bedårande färger .., ja, såna här  (bilden under)också! 

Så här skriver ellem:

"Hej!
Här är några av mina Krolliljor. Och om nu PV gillar dem men inte du, kanske han kan få ha dem för att väga upp humlen??
 
Här har helt plötsligt björkarna börjat grönska. Isvindar härom dagen och nu musöron på träden.Och Krolliljorna har vuxit synbart sen igår kväll. Här går det ju fort som du vet. Från vinterjacka och långkalsonger till sådd är det bara två veckor. Typ. Allt ska göras på en gång. Men åh så vårvärmen och växtsäsongen är efterlängtad"
 
Kram Lis-Marie

12 kommentarer:

Monica sa...

Det var otroligt så fina krolliljor! Kanske de ska ha kallt? För hos oss i stugträdgården i Uppland så växer de bara enstaka och verkar så sköra, sådan mängd som här har jag aldrig sett. Och de är jättevackra!

Klimakteriehäxan sa...

Måste köpa liljor i dag! såg att det fanns vita på ica!

Christina sa...

Men krolliljor är väl aldrig orangefärgade Elisabet! Mer mörkrosa.
Är det säkert att du inte förväxlar dem med lilium bulbiferum, även kallad brandlilja?

Christina sa...

Glömde skriva att ellems foto på de vita krolliljorna var helt underbart!

Mian sa...

eller kanske tigerliljor...

Mian sa...

... är också orange, menar jag.

Rexxie sa...

Jag har aldrig sett orangea krolliljor, men vem vet vad som finns hos er?

Själv skulle jag tippa på att det antingen är tigerliljor eller kejsarliljor som PV + PV's mamma har i rabatterna!

Bloggblad sa...

Underbart! I år får jag nog nöja mig med att njuta av andras trädgårdar... Vet ju att ingen kommer att fixa våra rabatter, och på altanen har jag bara några få krukor, vi hoppas på en fin sommar med många båtfärder, och då har jag ingen lust att bara vattna och plocka av skräp så fort jag kommer hem. Förresten... jag har en massa skräp bakom kulisserna som ska plockas bort. Det räcker.

Sen får jag väl snegla in hos grannarna...

Tankevågor sa...

Vet du jag har heller aldrig gillat orangefärgade blommor!! Men nu har jag plötsligt fått för mig att jag gör det i alla fall. Så här ska det bli både ringblommor och slingerkrasse i år om det nu funkar här ute på ön. Båda sorterna går att ha i sallader osv... och de fanns hemma i trädgården i mitt barndomshem på en annan ö i en annan tid. ;-)

Elisabet. sa...

till er alla: jag hade förstås fel, jag tänkte nog på höga, knallorangefärgade liljor som fanns i rabatten i Malå och jag tyckte aldrig om dem, men det kan också bero på att jag inte är så förtjust i höga blommor öht ,-)

Men dom här vita var fina .., kanske kan man sätta såna i slänten eller i rabatten ...?

Bloggblad: nej, är man ändå borta så mycket, så behöver man ju inte satsa så hårt på hemmafronten. Men jag har saknat detta med blommor så länge .., kämpade med några krukor i Ystad (på stentrappan mot gatan ...) och vill kanske på nåt sätt ta igen den där bristen ,-)

Anonym sa...

Monica! Jag vet inte om Krolliljor ska ha kallt på vintern. De är i alla fall oftast rejält snötäckta här på vintern! Och de fröar av sig och kommer upp lite överallt. Oftast rensar jag bort småplantorna. I höstas klippte jag bort fröställningarna, även om de är väldigt fina, lite som kandelabrar, där de sticker upp över snön på vintern. Det tar ju ganska många år innan fröplantorna börjar blomma, så det är nog att föredra att sätta lökar. Roligt att så många tyckte om bilden! ellem

Evas blogg sa...

Så vackra vita krolliljor! Vi har rosa sådana, fina de också. Och brandliljorna är också fina, de lyser upp.