fredag 18 maj 2012

I fikarummet ...

..., ligger dessa och lockar!

Det är Malin som har bakat; Malin som nog är bland de yngsta av oss anställda, men som är som klippt och skuren för servicejobb! Hon är makalös på att småprata med unga som gamla och hon gör det med en slags uppriktig värme!

Massor med kunder var där hela tiden och där var en dam som stod och lusläste DN från första till sista sidan och sedan, hur elegant som helst, stoppade tillbaka tidningen i stället, ihopskrynklad.

"Jahaja .., du skulle inte ha Dagens Nyheter då ...?" sa jag när damen kom till kassan.

Nej, det skulle hon inte (för den hade hon ju redan läst).

Det är inte mycket som irriterar mig så, ja, som människor som snyltar på andra (ja, snåla eller giriga människor öht ...), för strax efteråt kom en äldre farbror och köpte just den tidningen och betalade alltså.

En sak har jag i alla fall kunnat konstatera genom årens lopp: det är inte dom som har ont om pengar som tillhör smygläsarskaran, det är precis raka motsatsen.

Och det är  i n t e  heller dom som har mest pengar som lägger ett bidrag till katthemmets bössa som står vid kassan .., och det är inte heller dom som har minst pengar som konsekvent ser till att glömma att betala för bärkassen.

3 kommentarer:

Leina sa...

Har upptäckt samma sak... Men det finns kanske en anledning till att de har gott om pengar... ;)

Turtlan sa...

Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna... kanske stämmer in i sammanhanget.

Eller bättre passar nog: Sniken i viken...

Tycker illa om sånt beteende! Jupp!

Dinah sa...

Jag avskyr också snyltare. Och tror inte att man blir rik av att inte göra rätt för sig. Snarare är det så att kärleken till pengar gör att man struntar i alla andra. OM t.ex. alla betalade den skatt de ska utan att göra en massa skenmanövrar för att få betala mindre, skulle skatten för alla kunna sänkas markant och ändå skulle vi ha en fungerande välfärd och fungerande järnväg. Har träffat på en del som har gott om pengar (och fötts in i pengastinna familjer) och de skulle nog döda sin egen mor om de kunde tjäna en hacka. "Penningen är en hård herre".