onsdag 16 maj 2012

Kairo, Holland och jobbet ....

"Fast det är jävligt mycket kaos i Kairo ..., men jag gillar det ändå!" säger mannen.
Han, den evigt unge.
Bilden visar röran på Centralstationen i Stockholm.
Jag stod vid "ringen" och tog bilden rakt ner.

Först kommer en man som jag tror är i ungefär min ålder och han ser deppig ut och säger att han för en tid sedan har återvänt till Halland från Kairo, ja, det är ju där han har sin flickvän.

Så han berättar om livet där och hur det var och varför han trivs så bra ("varmt som f-n, närmare trettiosju grader, himla skönt!" säger han) och hur vänliga människorna är och han bodde hos flickvännen som arbetade på dagarna, men då kom hennes vänner och tog med honom ut och om han kunde, så skulle han nog gärna flytta dit, ja, om han finge något att arbeta med - han är hantverkare -, säger han.

Vi pratar lite om ålder.
Jag tror som sagt var att han är i femtioårsåldern, men det är han inte, han är tio år yngre - alltså nästan tjugo år yngre än undertecknad -!

"Det är inte många som tror att jag är fyrtio .., absolut inte!" säger mannen.

Då berättar jag om männen på dejtingsidan; där fanns inte en enda man som kände sig som femtio eller sextio - om det nu var det dom var - nej, alla upplevde sig som tjugofem, max trettio!
Och när jag skrev att ibland känner jag mig som fem år, men lika ofta som sextiofem och aldrig i livet som tjugofem .,. då tyckte männen att det lät förfärligt.

Om det pratar vi också och mannen, som nyss har fyllt fyrtio, säger att det är ju himla tur att man ser så ung ut .,. ja, han, alltså.

Sen kommer en man och en kvinna och betalar i kassan och jag frågar var dom kommer ifrån, för jag hör att det inte är svenska som pratas.

"From Holland", säger kvinnan som har ett så varmt leende.

Och jag frågar om dom är här på semester och det är dom, dom ska cykla från Holland till Helsingfors; fem veckor allt som allt och detta är den andra veckan och jo, dom bor i tält, men inte i natt, det har regnat, så nu har dom hyrt en liten stuga och jag tänker att så dumt, dom hade ju kunnat få sova gratis i Hildas rum och få mat och frukost, så trevligt det hade varit!

Sen, när kvinnan har betalat, tar jag hennes varma hand och håller den en liten stund och så önskar jag dem lycka till och en fin resa och kvinnan, som kanske är i min ålder, hon möter min blick med sån värme i  och hennes hand är så varm och len .., så där så jag blir alldeles rörd och nästan börjar att gråta.

Det var ett sånt härligt möte.

3 kommentarer:

Christina sa...

Du är verkligen fenomenal på möten med olika människor :-)
Det är alltid lika kul att läsa och du gör att man snuddar vid någons liv, det är som en liten titthålsoperation varje gång.

Elisabet. sa...

Christina: men jag har ju också världens bästa jobb när det gäller små, små möten ,-)
Hade jag stått i en fabrik, hade det varit helt annorlunda!
Det här är den bästa delen av jobbet, helt klart ,-)

Eva i Tyresö sa...

Titthålsoperation var ordet.
Helskönt!
En del människor kan det där.