söndag 26 augusti 2012

Dagens fönster ... och lite till.

Igår blev det en heldag i Köpenhamn; eller i alla fall i en liten del av stan, - i Sjaelör -, där Anders och två andra malmöbor tävlade i crossfit, men nu som ett lag.

Vilken dag!
Tänk er en gympahall med hundratals testosteronstinna unga män (och kvinnor fyllda av ... ja, kämpaglöd!) som tävlade i tyngdlyftning och att häva sig upp på en stång och trettiofyra gånger skulle detta göras på raken (man drar upp sig själv och hakan ska vara ovanför stången ..!) och simma i ett blåsigt hav och så springa i lös sand och även där skulle det hävas sig upp, fast allt detta i omvänd ordning, det hela inleddes vid havet.

Detta (bilden) var första delen av tävlingen.
Ute på Amager skulle det alltså simmas, springas på stranden och hävas sig upp ..., och efter en stund öppnade sig himlen i det mest vanvettiga ösregn jag nog ha varit med om!


Bilden: mannen till höger om Anders heter Dylan och fyller femtio i år!
Tala om imponerande prestation!! Det var tre i varje lag.

Om man säger att kaos rådde innan själva inomhustävlingen skulle ta sin början (jag sms:ade familjens projektledare och skrev att här hade hon sannerligen behövts ...) och en speaker som i allt oväsende därtill talade danska ...., ja, tänk er själva!, så är det en underdrift.

Men vansinnigt trevligt var det och vi åkte tåg från Halmstad, blev upplockade av mina barns pappa och hans fru .., sedan bil över till Köpenhamn .., var där hela dagen - såväl ute som senare inomhus - och det blev  pizzaätande i en tävlingspaus.


Vi konstaterande att det är oerhört skräpigt på vissa håll ..., jag köpte ett gott stenugnsbakat bröd som jag sedan - av misstag - satte mig på, inte undra på att jag tyckte att strandstolen var ovanligt skön .., och det var bara så  r o l i g t  alltsammans!

På slutet av dagen upptäckte jag att min I-phone var borta!

Överallt letade jag .., frågade "tävlingsadministratörerna" om de fått in något exemplar, jo, det hade dom - men sen hittade ändå ingen telefonen ! -, och inte förrän det var dags för den allra sista tävlingen upptäckte jag den .., jag hade suttit och lutat mig mot stenväggen och där hade telefonen glidit ur jackfickan .., nu skuttade Karin upp och smög in bakom de tävlande och norpade den!

U n d e r b a r t! 

Klockan sju gick tåget hem till Halland, sonen skulle börja arbeta klockan 21.00 till 07.00 och hade inte många timmars sömn i ryggen ..., och innan vi var hemma var klockan 22.00.

Vi stööööp i säng!


5 kommentarer:

SoF sa...

Åhhhhh...!!

Det där fönstret Elisabet - så h i m l a fint.

Varma Åsk & Skyfalls-hälsningar!

Evas blogg sa...

Oj så mycket som hände under en och samma dag. Härligt med ett nybakat bröd som sittunderlag. Varmt å gött :)

Anonym sa...

Jag vill bara rätta; vi åt inte pizza utomhus och inomhus hela dagen.
Men vi åt god pizza...
PV

Cecilia N sa...

Ett sånt tävlingspass innan ett jobbpass?! Vem klagar på dagens ungdom?

Ulrika sa...

Och jag måste fnissa (nej, jag gapskrattar faktiskt) för jag vet ingen som är så bra på att o-hitta/tappa bort prylar som du. ;-D