torsdag 30 augusti 2012

Smått och gott ....


Jobb från halv tre till kvart över nio.
Det var Anna från - egentligen från Helsingborg - och jag själv.

Allt är som vanligt.

Jag skriver ny skylt och gratulerar arbetskamraten Mattias som fått beröm i Hemköpstidningen och den artikeln klipps ut och tejpas fast på det stora blocket och många kunder läser vad där står och det finns nog ingen som inte håller med .., en mer serviceminded människa har jag nog sällan skådat!
Alltid - och då menar jag verkligen  a l l t i d - så vänlig och rar mot såväl kunder som arbetskamrater!

Och sen är det allt det andra då.
Frukt och grönt, mejeriet, göra i ordning brödvagnen, fronta hyllorna, kolla datum och fylla på det som går in av godiset som jag ställt på hyllan bakom kassan.

Vid kvart över nio åker jag hemåt på moppen.
Då är det är becksvart ute och jag välsignar reflexvästen, men tänker att jag måste köpa en stor jacka, typ såna som vägarbetare bär .., man syns dåligt längs den smala vägen.

Och medan jag passerar alla småställena; Särdal, Backalyckan, Mannakull, Steninge, Glassvik, Stora och Lilla Skipås .., tänker jag på läkaren som jag hade i kassan just innan stängning. Hon hade inte sett pv cykla idag (själv cyklar hon friskt och bar en tajt rosafärgad cykeltröja) idag och jag berättade om hundbettet och vad som hänt.

Det skulle jag nog inte ha gjort; ty då berättade hon om faran med såna här bett - om än aldrig så små -.
En patient hade blivit riven av sin katt och inte mycket heller ., och väntade på tok för länge med att uppsöka läkare.
Resultatet: hon svävade mellan liv och död och fick se båda sina ben amputerade, samt en arm och även näsan!

Så kan det gå.

Jag lovar att jag var extrasnäll mot pv när jag kom hem.

Och nu börjar sista racet innan det bär iväg till London.
Arbete fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag (samt idag då).

Nu mot sängen!




1 kommentar:

Monica sa...

Döv kan man bli också av en särskild bakterie hundarna har men allvarligt så är det mycket allvarligare än vad man kan tro. Det där bettet som ser lite ut blir djupt av hundens tand, som ett hål inåt, fast det blir som en "ventil", ser oskyldigt ut på ytan men hundens hemska bakterier går djupt i det där hålet. Så fort det är ett hundbett i händerna så gäller akut eller närakut, lite konstigt tyckte jag det var att inte PV fick stanna så att de kollade honom första dygnet. Nu förstår jag att han har en alldeles utmärkt privatsköterska hemmavid och jag kan inte nog poängtera att hans önskningar ska uppfyllas vad de än är:-), allt för att skynda på tillfrisknandet, hälsa honom och lite synd var det om dig också Elisabet med de eländiga nässlorna. Sköt om er nu!