fredag 23 november 2012

En orm i paradiset ...

Puntana - eller Paradiset No:2 - 19:e februrari 1980.

Kära dotter!
Kära Älskade barn, måg och barnbarn!

Här sitter jag nu - lycklig och nöjd - på sängen här inne i rummet och skriver. På symaskinen bredvid mig brummar lyktan och i rummet där barnen ligger, där sussar redan två helt nakna små indianbarn.

I köket droppar det så hemtrevligt när vattnet silas genom bakterieciden - amöbafiltret - och detta droppande är underbart att höra, då vi varit utan vattenmotor i en hel vecka! Därtill fattades rep att hämta upp vattnet med också. Men Herren är alltid omtänksam om mig. Sände ett våldsamt regn en natt och då sprang jag ut i nattlinnet och med alla kärl huset kunde uppbringa. Hällde upp i flaskor, pytsar, baljor, mm. Det har räckt flera dar och därtill även att tvätta upp de kläder jag jag lagt i blöt. Ååå, så glad jag är att åter vara här ute i bushen, i Puntana!

Jag har storstädat överallt och ni anar inte hur många kackerlackor som flyttat in här medan jag varit i Tartagal! Jag har dödat 3 st inne på "mottagningen", men inte sett några någon annanstans.

Idag fick jag slänga ut ALLT ur skrubben på enfermerian, eftersom det kom en liten råttunge krypande ut därifrån. Jag slängde ut allt och sökte efter flera. Till slut, på översta hyllan i en låda med dambindor, där fanns de! Kanske 3 dar gamla, kanske 2?

Nio stycken dödade jag.
Numera vågar jag inte sova med dörren öppen, ty härom natten kom Carina och hämtade mej, en orm hade kommit in i hönshuset och hönsen skrek!
Den slog jag ihjäl (först använde jag en påk och sedan en yxa). Så var det en mindre orm utanför här en kväll, den slog jag ihjäl med min sko. Calixto påstår att den som var i hönshuset var en riktigt giftig typ.
Grodor finns överallt i mängd på grund av regnet och ormarna lär äta grodor.

-----

Nu ska jag sluta för ikväll.
Klockan är 21.45. Hundarna har just slutat första nattserenaden, syrsor spelar, grodorna kväker och. någonstans spelar en radio. Det är 28 grader varmt på gallerian, 30 här inne. Vi har haft 40 i flera dagar.

Hälsningar a mor.


4 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Otroligt att läsa! Jag förundras över din mors kraft och mentala styrka. Och vilken optimistisk syn på livet och tillvaron. ...tillit till att allt ordnar sig!

Anonym sa...

Man kan se var du har fått din lust och begåvning för att skriva ifrån.
Vilket intressant liv din mamma måste ha haft.
Anne i Mantorp

Anonym sa...

Anar man att din mors lysande skrivbegåvning fortplantat sig i rakt nedstigande led?
Trevlig-helg-kram/Solbritt

Steel City Anna sa...

Slå ihjäl en orm med en sko, det är inte illa! Tänk om det hade funnits bloggar på den tiden :)