måndag 11 februari 2013

Host-host ...!


Ny vecka, ny giv.
Nya kort på handen.

Uppe i sängkammaren ligger herr pensionatsvärden under täcket - inget arbete för hans del och vid åttatiden ringer han till lärarrummet och ber någon av kollegorna att släppa in hans elever, dom där fem som ska repetera inför veckans stundande matteprov - och själv inväntar jag jobb från tre till åtta.

Ännu har jag - otroligt nog -, klarat mig från influensan.
Aldrig någonsin har vi sålt så mycket näsdroppar, Strepsils, Alvedon, Panodil och pappersnäsdukar!

En kvinna köpte två stora förpackningar av den senare varan och jag frågade om hon skulle titta på en sorglig film .., nädå, såväl hon som maken var förkylda.

Och jag fortsätter med min morgondryck .., idag 2 pressade citroner, 1 pressad blodgrape och en halv apelsin. Kanske, kanske, kanske.

Fåglarna har fått mat - en stoooor bytta med frön och nötter -, harry har fått frukost och sigge är just i färd med att inmundiga sin del.

Och jag har bara tre tabletter kvar på min Cozaar-medicin och måste skaffa nya.

Kan man anta att det är en hundägande läkare eller sjuksköterska som skrivit den här listan?

8 kommentarer:

Monet sa...

Håll ut Elisabet. Härnere grasserar virusen tätt också och vi är superförkylda med halsont. Men c-vitamin lär ju kunna mota Olle i grind. Krya på si hälsningar till pv som lydigt ligger under täcke hör jag:-)

Elisabet. sa...

Monet: ja, jag tänkte på dig och looog när jag skrev det där med "under täcket" ....,-)
Men han håller sig där när han är sjuk, det gör däremot aldrig jag., ja, då ska jag vara nära döden.
Måtte jag klara mig. Känner mig lite vissen idag .

Monet sa...

Kanske har pv:s mamma lärt sig av Dr. Lindgren hur man ska göra en gång i tiden?

Jag vet inte vad du menar med att läsa om influensan på min blogg. Jag har inte skrivit om den nu, bara om mimosor och snöfall. Och jag tror inte att VI har flunsa även om jag nu för tredje gången i rad sedan före julfått jätteont i halsen och vi blir störtförkylda båda två. Det går liksom inte över....

Men "la grippe" den går här. Och folk är sjuka. Men man klagar inte så mycket här faktiskt, det är mera ett konstaterande och så önskar man varandra mycket god bättring och säger alltid: "ta hand om er och "reposez vous bien". Vila mycket!!

Elisabet. sa...

Monet: jo, i min länklista där stod din blogg och ett inlägg om influensa, men när jag klickade på det, så fanns det inte? Det var det jag menade.

Det är säkert det allra bästa att ligga under täcket, men jag förstår den som tvekar. På min redan låga inkomst förlorar jag tusen kronor nästan för en hemmadag. Då vill det till att man verkligen känner sig jättedålig.

Eva i Tyresö sa...

Tänk så har jag aldrig tänkt.
Jag har ingen aning om vad jag förlorade på en dag men jag släpade mig dit för elevernas skull. De hade ingen specialundervisning om inte jag kom.
Tänker PV så?

Eva i Tyresö sa...

Jo nu minns jag en gång när jag tog tjänstledigt för att resa till Kreta. Det blev dyrt!!!

Elisabet. sa...

Eva: nej, så tänker inte pv .., förra veckan gick han dit en dag när han borde ha varit hemma, men nu tänker han mer på sig själv och det är ju klokt.

Om du inte tänkte på förlorad inkomst, så betyder det nog att du hade så du klarade dig ändå ,-)

Under sju år levde jag ju ensam och då tänkte jag väldigt mycket på detta om jag blev sjuk. Tusen kronor mindre i lön gjorde mycket för mig.
Det sitter ännu i.

Eva i Tyresö sa...

Ja du har rätt. Det hängde ju inte bara på mig-vi var två.
Så bortskämd är jag.