söndag 10 februari 2013

Resumé ...

Pv sover redan .., han blir hemma i morgon. Fortfarande sjuk. I morgon ska jag renbädda.

Full fart på jobbet!

Lina kollar datum på läsk och energidrycker .., jag tar kassan och mejeriet, paketerar nygjorda semlor i påsar och det är ett komplett elände att få dem att inte tippa omkull.

Man märker tydligt när någon icke-ordinarie har varit semmelmakare.
Då är locken lite annorlunda (idag mer trekantiga och mindre), det kan vara mer eller mindre grädde och samma sak med mandelmassan.

Så är det också med inslagna paket från charken.
Det finns nån som slår in leverpastejen eller Risbergs korv så fint, så fint .., nästan så att det liknar en julklapp .., man bara väntar på vackra snören och adresslapp.

Och nån annan paketerar skivad skinka så vackert, ja, så det bruna omslagspapperet påminner om ett kuvert!

Sånt - att slå in charkvaror fint -, är en konst .., har ni tänkt på det när ni handlar över disk?


Annan lapp. Inte Ankarets.

Någon timme innan stängningsdags kommer nyhetsankaret från reklamkanalen och skickar ett paket och när jag ska skriva in adressaten får jag läsa på hans handskrivna lilla lapp och det är knappt jag kan tyda stilen.

"Förlåt Elisabet, jag tänkte inte på att någon skulle titta på dom här kråkfötterna ...", säger han.

Två kvinnor i min ålder står en bit ifrån och tittar på ankaret .., viiiiskar och pekar lite i smyyg.

"Jaha du .., den här lilla lappen hade jag kunnat sälja på blocket kanske .., om du har någon beundrare ...?" säger jag till mannen som alltid är så himla vänlig.

Lite senare, också vid postdisken, kommer en kvinna fram och frågar om det är jag som är Elisabet, ja, det ser hon ju på skylten, men nu undrar hon .., känner jag till  ..., från Skellefteå?

"Ellem!!", säger jag häpet.

Jodå, så är det .., dom har pluggat tillsammans i Sigtuna!

Tänk, så liten världen är!

Och så blir det kväller och jag kan inte tanka bilen (det har lyst rött sedan igår), för tanklocket har gått i baklås på nåt vis, men jag tar mig hem och tittar på Så ska det låta (Mikael Rickfors = vilken röst!!) och John Lundvik i det andra laget .., vilken  a r t i s t!! och sen blir det dansk krimi som är så hemsk så man nästan dånar - men bra !  -, och sist av allt Akuten.

Till akuten kommer ungdomar med knappt några besvär alls .., nu sitter dom i väntrummet och beklagar sig över småskavanker - rena skitsakerna! - och tänk, så hemskt, att tvingas vänta i två timmar, det är ju UPPRÖRANDE och titta, hur personalen står och hänger! säger dom muttrande.

Det är tur att dom inte bryter benet och tvingas åka tolv eller tjugotvå mil med ambulans.
Så kan det vara i Malå. 
Och drabbas man av hjärtinfarkt är det bara att snabbt knäppa händerna.

Akuten är mitt absoluta favoritprogram alla kategorier.





8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag ler som vanligt när jag läser det du skriver. Men - jag måste fråga om det inte är överkurs när man har med sig penna i affären och stryker över det man handlat? Lägga ifrån sig pennan och plocka varor, ta fram pennan och papperet och stryka... Jag ser en del som går runt så och tänker att jag väl måste ha stenkoll, som de få gånger jag har lista, kan se direkt på listan vad jag redan hämtat och vad som är kvar. För jag skriver naturligtvis listan som varorna ligger i min rundgång i affären.

Elisabet. sa...

Bloggblad: men se det gör inte jag .., jag skriver lite hipp som happ, så där som jag ramlar på varorna ,-)
Men stryker över gör jag inte.
Sällan har jag lapp med mig heller.
Men så glömmer jag mycket också.

Anonym sa...

Ja nu har du fått mig att börja titta på Akuten och jag som är lite blödig av mig klarar av att titta utan att blunda, men tårar trillar så klart mellan varven.
Anne i Mantorp.

Elisabet. sa...

Anne i Mantorp: visst är det bra! Pv, som knappt har vågat titta förut, vågar nu se det mesta, men går ofta i säng efter tio minuter ,-)

Eva i Tyresö sa...

Så bra du skriver om livet i affären. Paket från charken semlor så det vattnas i min mun och listan som knappt går att läsa.
Hur gör ni med mandelmassan? Blandas den med brödsmulorna från bullen?
Här står semlorna i kartong med fönster. 2 för 35 kr i konsum. Men i stans bästa kondis kostar de 35 kr/st.

Igår somnade jag före nio. Jag får väl se Akuten i datorn?

Elisabet. sa...

Eva: mandelmassan (som är vanvettigt god och alldeles perfekt i konsistensen!) kommer i tiokiloshinkar och den bres bara på över bullen, vars innandöme får vara som det här.
Det är en rund bulle som vi skär bort övrehalvan av ..., klipper till locket osv.
I grädden tillsätts lite vaniljsocker och femton kronor stycket kostar dom och är dom godaste semlor jag någonsin har smakat!

Elisabet. sa...

Eva: mandelmassan (som är vanvettigt god och alldeles perfekt i konsistensen!) kommer i tiokiloshinkar och den bres bara på över bullen, vars innandöme får vara som det här.
Det är en rund bulle som vi skär bort övrehalvan av ..., klipper till locket osv.
I grädden tillsätts lite vaniljsocker och femton kronor stycket kostar dom och är dom godaste semlor jag någonsin har smakat!

cruella sa...

Jag kollade också Akuten (och tänkte på dig haha) men jag lessnade när jag insåg att halva programmet skulle gå åt till snoppspekulerande. Håhåjaja, se engelsmän. Omogna som mellanstadiebarn när det kommer till somligt!