tisdag 12 februari 2013

Relativitetsteorin ...



Kvinna avled i väntan på ambulans."

"Hästkött i lasagne."

"Så får du platt mage till sommaren."

Och så kärnvarpensprängning i Nordkorea.


Se där, dagens rubriker i Aftonbladet.

(Undrar om alla vet att hamburgerkött som pålägg kommer från slaktade hästar? Finns i nästan alla livsmedelsbutiker).

9 kommentarer:

cruella sa...

Att hamburgerkött är hästapålle torde väl de flesta veta? Hur poppis är för övrigt detta pålägg nu för tiden när det finns så många andra smörgåspålägg att välja mellan?

Livsmedelsindustrin är absurd. Jag köper aldrig någonsin färdigmat, det närmaste är blodpudding och korv ett par gånger om året;-)

Elisabet. sa...

cruella: nej, vet du vad ., det tror jag verkligen inte att många av den yngre sorten vet ,-)

Eva i Tyresö sa...

Nej yngre vet inte!
Men gott är det , men man har ju rätt att få veta vilket kött man äter. någon katastrof är det ju inte. Det låter som det var giftigt....

Cecilia N sa...

Det giftiga är väl att somliga mediciner som hästar får gör att de inte får bli mat till någon alls.

En häst vi hade på ridskolan hade nåt sjukt med sitt ena öga och fick ögondroppar.
De dropparna diskvalificerade henne från att bli hamburgerkött oavsett om hon levat massor av år efter droppandet.
(Man kan ju undra hur nyttigt det kan vara att få sånt i ögonen, men det gick som det skulle med det.)

Fuskar man med art har man nog inga gränser för om ersättningsdjuren nån gång varit medicinskt behandlad med tveksamma medikamenter.

Bert Bodin sa...

Jag tror heller inte att de yngre vet att hamburgerkött kommer från häst.

Och det är väl inte köttet det är fel på, egentligen. Många ser det som oetiskt (Ungefär som att äta hund, säger en del.), vilket jag har lite svårt att förstå. Hästen är en växtätare, precis som kor, renar, älgar etc.

Det stora problemet är väl att hästar ofta medicineras, om de är tävlingsdjur. Och det är den medicinen som det kan finnas rester av i köttet.

I övrigt tycker jag att livsmedelsbranschen har en hel del i övrigt att önska. Och färdiglagat skulle jag aldrig köpa. Äckligt att inte veta vad maten innehåller. Det är i alla fall inte mycket till livsmedel.

Dinah sa...

Hästköttet i sig är väl inte oätligt. Det är väl skiten hästarna vräkt i sig för att leva s.a.s. samt att tydligen hästslaktarna betalar så bra att en del t.o.m. säljer andras hästar till slakt. Då börjar det ju bli oetiskt.
Det största problemet i det här fallet (och säkert många andra) är ju att de inte sanningsenligt skrivit vad maten innehåller utan skrivti nötkött istället för hästkött.
(Hur stor skillnad det nu gör i det långa loppet, för nog stoppas korna i en hel del medikamenter som jag tycker är av starkt tvivelaktlig art om man är intresserad av mjölken och köttet från djuren).

Elisabet. sa...

Bert, Dinah, Cecilia N: har man inte gjort det tidigare, så tappar man snart tron på allt vad myndigheter och annat heter (det blev många heter ...).

Mygel och båg.

Och i Göteborg noterar hyresvärden hur hyresgästerna är.
Jominsann.
Mytomaner och svagsinta.

Steel City Anna sa...

Jag håller med damen längst till vänster :)

Dinah sa...

När de nu ändå ska kolla en massa mat vad det egentligen innehåller för sorts kött vore det ju intressant om de testade alla, och inte specifikt hästköttet, om det innehåller veterinärmedicinska preparat.
Men de är väl rädda att folk ska helt sluta äta kött.